BL: a PSG két perc alatt ledolgozta kétgólos hátrányát a Real Madrid ellen

A párizsiak a Real Madrid elleni döntetlennel bebiztosították csoportelsőségüket, illetve a Manchester City és a Tottenham Hotspur is kiharcolta a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában kedden.

A C csoportban a Manchester City nem bírt ugyan otthon a Sahtar Donyeckkel, de így is csoportelsőként léphet a nyolcaddöntőbe. A másik összecsapáson az eddig egy ponttal álló Atalanta legyőzte a vendég Dinamo Zagrebet.

A B csoportban a Tottenham Hotspur úgy jutott tovább - a Bayern München után -, hogy 0-2-ről fordította meg az Olimpiakosz Pireusz elleni hazai találkozóját. A bajorok eközben kiütéses belgrádi győzelemmel végeztek biztosan a csoport élén. A végig óriási mezőnyfölényben lévő bajoroknál Robert Lewandowski a második félidőben 14 perc alatt mesternégyest szerzett. A lengyel támadó - aki csapata minden csoportmeccsén eredményes volt - így öt meccset követően tíz gólnál jár, amellyel a góllövőlista élére került a BL-ben.

A játéknap rangadóját az A csoportban játszották: Madridban a Real végig irányította a játékot a sokszor kényelmesnek tűnő PSG-vel szemben, de hiába jutott kétgólos előnyhöz Karim Benzema találataival, a hajrában védelmi megingásokat követően két perc alatt egyenlítettek az addig halvány támadójátékot nyújtó vendégek. A párizsiak - akik legjobbja a nyáron a Real Madridtól szerződtetett kapus, Keylor Navas volt - ezzel a döntetlennel bebiztosították csoportelsőségüket.

A Club Brugge a 92. percben szerezett góllal ért el 1-1-es döntetlent Isztambulban a Galatasaray vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában kedden. Ezt követően az utolsó percekre alaposan megfogyatkozott a vendégcsapat, hiszen a találat utáni ünneplés miatt a gólszerő Diattát, illetve Matát második sárga lappal kiállította a játékvezető. Előbbi mezét levéve ünnepelt, utóbbi ketté rúgta a szögletzászlót. A csoportban továbbra is mindkét csapat nyeretlen.

A D csoportban a Juventus az Atlético Madrid hazai legyőzésével végez biztosan elsőként, a torinói alakulat győztes találatát pazar szabadrúgásból Paulo Dybala szerezte. A Bayer Leverkusen 2-0-ra nyert a Lokomotiv Moszkva otthonában, a csoportkört a leverkuseni 2-1-es sikerrel kezdő orosz együttes sorozatban negyedszer kapott ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?