Fiba Europe Cup: bulgáriai győzelmével már továbbjutott a Kolozsvári U-BT

Tíz pontos győzelmet (76-86) aratott a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda FIBA Europe Cup E-csoportjának ötödiki fordulójában a Balkan Botevgrad vendégeként és ezzel bebiztosította helyét a sorozat legjobb tizenhat csapata között.

Mihai Silvășan tanítványai végig vezetve tudtak nyerni a bolgár bajnok otthonában, győzelmükhöz egy pillanatig sem fért kétség annak ellenére, hogy az edzői stáb a teljes, rendelkezésére álló keretet bevetette.  A csapat húzóemberei természetesen a légiósok voltak - Johnson (13) Planinic (11), Ate (11) Tarolis (10), Zganec (10) - de nagyon jól mozgatta a csapatot a sérülésből nemrég visszatért Kuti Nándor is. 

Győzelmével a kolozsvári alakulat immár biztos továbbjutónak számít, hiszen a Balkan és a svéd Södertalje sem előzheti már meg a táblázaton. Sőt, amennyiben jövő szerdán a Szamos-parti BT Arénában sikerül legyőznie a Jenyiszej Krasznojarszk egyesületét, akkor csoportelsőként kvalifikálja magát a sorozat legjobb tizenhat csapata közé.

Ott lesz a torna következő szakaszában a Nagyváradi CSM is, amely szerdán hazai pályán vesztette el veretlenségét és csoportelsőségét a török Bahcesehir College ellen, de a svájci Fribourg és a nagyszebeni CSU már nem előzheti meg. 

FIBA Europe Cup, 5. forduló

D-csoport

  • Nagyváradi CSM-Bahcesehir College 77-88
  • Fribourg Olympic-Nagyszebeni CSU (szerda, 21 óra

G-csoport

  • Balkan Botevgrad-Kolozsvári U-BT 76-86
  • Södertalje-Jenyiszej Krasznojarszk (szerda, 20 óra)
     

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?