Drámai csatában nyert a Dortmund ellen, de kiesett a Real

A Bajnokok Ligájában megvívott négy csatájukból először győzte le a Real Madrid a Borussia Dortmundot, de mégis a németek jutottak a sorozat döntőjébe. Egy emlékezetes mérkőzésen a hajrában rúgott két góllal nyertek a "blancók", de a 4-1 után ez sem volt elég.

A hat nappal ezelőtti odavágón a Borussia Dortmund Robert Lewandowski mesternégyesével meglepetésre 4-1-re verte a Real Madridot, mely az idegenben lőtt gólban (C. Ronaldo találatában) reménykedhetett a második meccs előtt. Amelyre felépült a portugál, Arbeloa és Marcelo viszont nem, Essien játszott jobb bekket, csatárposzton Higuaín, a középpályán Khedira helyett Modric kezdett a hazaiaknál.

A Real az első perctől nekirontott ellenfelének: a 4. percben Modric szerzett labdát, Özil kiugratta Higuaínt, majd az argentin lőtt közelről, remek helyzetből, Weidenfeller azonban lábbal óriásit védett, de laposan lőtte az argentin. Bár Lewandowski előtt is adódott egy kisebb lehetőség, Ronaldo lőhetett pár perc elteltével egy szép átvétel után, itt is Weidenfeller nevét áldhatták a sárga-fekete hívek.

Az első negyed óra krónikájához tartozott Götze sérülése, a Bayernhez távozó karmestert Großkreutz váltotta. A madridi nyomás egyértelmű jeleként Özil vezethette kapura a labdát egyedül, de elhamarkodta, a bal sarok mellé lőtt - ebben sokkal több volt. A "blancók" lendülete idővel alábbhagyott, a Dortmund a félidő végéhez közeledve egyre többet birtokolta a labdát, azelőtt pedig kontrákkal veszélyeztetett.

A második félidő eleje a Dortmundé volt: előbb Lewandowski kapott nagy labdát középen, de az égbe lőtte, majd ismét próbálkozhatott egy kiugratásnál, ez a lehetősége volt a veszélyesebb: Diego López verve volt, a kapufa viszont hárított, a játékszer a gólvonal elé pattant le. Az 57. percben Mourinho cserélt, érthető okokból előrefelé: Coentrao és Higuaín helyett jött Kaká és Benzema.

Gündogan előtt is adódott egy óriási lehetőség, Reus elfutása és jobbról beadott lapos passza után, de López ezt hárította, méghozzá fekve. A török származású középpályás lőhette volna jobban is, akárcsak Higuaín az elején. Az elfáradó Xabi Alonso helyére Khedira érkezett, C. Ronaldo pedig harmadik lehetőségéből sem tudott gólt szerezni. Lewandowski is kihagyott egy helyzetet, Essienbe lőtte a labdát.

A Real nyomása a dortmundi tizenhatoson a 82. percben érett góllá, mikor Kaká indította a jobb szélen Özilt, aki laposan középre tett, Benzema pedig bevágta a vezető gólt, 1-0. Ez szárnyakat adott a Madridnak, a francia alig öt perc elteltével ugyancsak laposan Sergio Ramoshoz játszott egy jobbról érkező beadás után, a védő pedig nem lekészítette és a kapu tetejébe vágta a játékszert, 2-0. Túl későn kezdett azonban hajrázni a Real, újabb gólt már nem tudott szerezni, így a Dortmund az első döntős!

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Real Madrid - Borussia Dortmund 2-0 (0-0)

Gól: Benzema (82.), Sergio Ramos (88.)

Real Madrid: Diego López – Essien, Varane, Ramos, Coentrao (Kaká, 57.) – Xabi Alonso (Khedira, 67.), Modric – Di María, Özil, C. Ronaldo – Higuaín (Benzema, 57.).

A kispadon: Casillas (k), Albiol, Pepe, Morata. Vezetőedző: José Mourinho

Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer – S. Bender (F. Santana, 91.), Gündogan – Blaszczykowski, Götze (Großkreutz, 14.), Reus – Lewandowski (Kehl, 87.).

A kispadon: Langerak (k), Leitner, Sahin, Schieber. Vezetőedző: Jürgen Klopp.

Továbbjutott: a Dortmund, 4-3-mal


 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?