Liga2: idegenben szerzett pontot az FK Csíkszereda

Második idegenben szerzett találatával döntetlent harcolt ki a csíkszeredai újonc csapat  a zsilvásárhelyi stadionban lejátszott szombati mérkőzésen. A piros-feketék egyik legjobb idei teljesítményüket nyújtva vesztes állásból egyenlítettek.

Remekül kezdte a Liga 2. 18. fordulójában tartott mérkőzést az FK: a meccs elejétől támadó szellemben pályára lépő vendégek több alkalommal is veszélyeztették a hazai kaput. A csíkszeredai támadásokat azonban nem sikerült góllal befejezni és ez a félidő felénél megbosszulta magát. A hazaiak az első valamire való kapura lövésükből betaláltak: Pop jól eltalált labdája Gyenge kapujának bal alsó sarkába vágódott a 24. percben (1-0). A játékrész második felében helyzetek adódtak egyik és másik kapu előtt is, azonban több találat szünet előtt nem született.

A második félidőben idei talán legjobb idegenbeli játékát produkálta a Csíkszereda. Jól ültek Valentin Suciu cseréi, felpörgette a játékot a vendégcsapat, ennek az 54. percben meg is lett az eredménye, egyenlített az FK. Logon indult meg bátran és jó cselekkel tört kapura, majd a hazai kapust becsapva laposan lőtt a kapuba (1-1). A gól után próbálta átvenni az irányítást a házigazda, azonban a nagyobb lehetőségek továbbra is a Csíkszereda előtt adódtak. Több találat azonban nem esett, az FK jó játékkal, megérdemelten hozott el egy pontot Zsilvásárhelyről.

Liga 2, 18. forduló
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FK Csíkszereda 1–1 (1–0)
Zsilvásárhely, Városi stadion, 300 néző
Gólszerzők: Pop (24.p.), ill. Logon (54.p.)
Sárga lap: Csürös és Csonka
FK Csíkszereda: Gyenge – Raul P., Csürös, Csonka, Majzik, Veres, Eder, Kálmán, Bara (Barta, 46.p.), Hodgyai (Bajkó, 70.p.), Magyari (Logon, 46.p.)

További eredmények:

  • Resicabányai Muncitoresc - Temesvári Ripensia 1–2
  • Gloria Buzău - Dunărea Călărași 3–1

Később játsszák:

  • FC Rapid - Pandurii Târgu Jiu
  • Poli Temesvár - Sportul Snagov
  • FC Argeș - Petrolul Ploiești
  • Concordia Chiajna - CS Mioveni
  • Bukaresti Metaloglobus - UTA Arad
  • Turris-Oltul Turnu Măgurele - Kolozsvári U

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?