Világrekorder lett a magyarok ellen játszó Uruguay szövetségi kapitánya


-A A+Óscar Tabárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, mivel a sportágban egyedülálló módon már kétszáz mérkőzésen irányított egy nemzeti csapatot.

Az uruguayi szövetség (AUF) honlapjának pénteki beszámolója szerint a Magyarország elleni, pénteki stadionavató mérkőzés előtti este köszöntötték a 72 éves edzőt. A küldöttség budapesti szállodájának különtermében különböző ajándékok mellett a Guinness tanúsítványát is megkapta a kapitány, aki október 15-én Peru ellen irányította kétszázadik alkalommal hazája válogatottját.

Tabárez először 1988. szeptember 27. és 1990. június 25. között volt az uruguayiak szakvezetője, majd 2006. május 21-én ismét kinevezték a posztra. Eddigi kétszáz mérkőzésén az edző 154 játékost küldött pályára a válogatottban.

A Puskás Aréna avatómeccsét, a Magyarország–Uruguay barátságos mérkőzést pénteken (román idő szerint) 20 órától rendezik, és helyszíni tudósításban számolunk be róla.

Tabárez a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon elődöntőbe jutott az uruguay-i válogatottal, amellyel 2011-ben megnyerte a Copa Americát.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X