Bejártuk a megnyitás előtti Puskás Arénát - helyszíni tudósítás Budapestről

Egy indulatos monológgal kezdte csütörtök délután Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Puskás Aréna megnyitójaként szolgáló Magyarország-Uruguay mérkőzés hivatalos sajtótájékoztatóját.

Elérték Marco Rossi ingerküszöbét azok a vádak, amelyek szerint az ő döntése volt, hogy nem nem lép pályára a péntek este, romániai idő szerint 20 órakor kezdődő Magyarország-Uruguay mérkőzésen Gera Zoltán. Az olasz szakember a Puskás Arénában tartott hivatalos sajtótájékoztatón az első, feléje intézett kérdésre adott választ így kezdte:

A jelenetnek szemtanúja volt a Maszol akkreditált tudósítója is, aki a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság hat helyszínével összehasonlítva is lenyűgözőnek találta a Puskás Aréna infrastruktúráját. A sajtótájékoztatónak helyet adó terem, az újságírók és fotósok munkaterülete, a wifi minősége mind-mind olyan részletek, amelyek európai szinten is versenyképessé teszik a 67 ezer néző befogadására alkalmas létesítményt. Ugyanakkor nem lehet elmenni amellett sem, hogy a stadionban még van dolog bőven: a mellékhelyiségek sorozatából hiányzik a vécécsésze, a több hosszú folyosón a vakolás, a festés még ezután következik. 

Az olasz szakembernek a továbbiakban is voltak "érces" megszólalásai, elsősorban akkor, amikor a válogatottban lyukasnak számító balhátvéd poszton a MOL Fehérvárban remekül játszó Hangya Szilveszter be nem hívásának okáról érdeklődött a sajtó. "Történt valami, amiről nem tudtok. Csak az lehet válogatott, aki legalább annyira motivált, mint én. Múltkor olyan választ kaptam tőle, amely után nehezen tudom elképzelni, hogy amíg én irányítom a nemzeti együttest, addig bekerüljön a keretbe" - válaszolta sejtelmesen Marco Rossi, hozzátéve, a játékosnak kell kezdeményeznie a helyzet tisztázását ahhoz, hogy visszekerülhessen a keretbe. 

Szerepet kap viszont Uruguay ellen Nagy Zsolt, akinek valószínűleg felejthetetlen emlék lesz a Puskás Aréna megnyitó mérkőzésén való debütálása. "Nagy Zsolt játszani fog. Valószínűleg a kispadon kezd, de a második félidőben becserélem. Ha meggyőz a teljesítményével, akkor nem titok, hogy Walesben is szerephez jut" - jelentette ki az olasz szakember, aki elárulta, már tavaly felfigyelt rá, de nem ő volt az első gondolata, hanem Tamás Krisztián, aki azonban szintén sérült.

Rossi komoly gonddal küzd a bal oldali védőket illetően, mivel Korhut Mihály eltiltás, Kádár Tamás pedig sérülés miatt nem szerepelhet jövő kedden a sorsdöntő, cardiffi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Ezzel kapcsolatban leszögezte, az elérhető játékosok közül a Puskás Akadémia védője a legjobb, mert ereje, sebessége és bátorsága is alkalmassá teszi a feladatra.

Rossi szerint csapata célja a pénteki stadionavatón, hogy jól játsszon és lehetőleg "tisztes eredményt" érjen el a világ egyik legjobb válogatottja ellen. A világranglistán ötödik Uruguayról beszélve úgy fogalmazott: az utolsó, cserepadon ülő játékosa is nemzetközi szintű labdarúgó.

A sajtótájékoztató második felében a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) képviselője arra kérte a kilátogató szurkolókat, hogy lehetőleg időben és közösségi közlekedéssel érkezzenek a romániai idő szerint 20 órakor kezdődő mérkőzésre, mert a kapukat már 17 órától kinyitják és a megnyitó ünnepség 18.30-kor kezdődik. Az MLSZ jelezte, a BKK csúcsforgalmi menetrend szerint közlekedteti a járatait, a büfék pedig éjfélig nyitva lesznek a stadionban, hogy ezzel is segítsék a szurkolók fokozatos elvonulását.

A sajtótájékoztató után a sajtó képviselői megtekinthették a magyar válogatott edzésének első negyedóráját. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?