Román jégkorongbajnokság: könnyed győzelmeket aratott a Sportklub

Nem pihentek a Csíkszeredai Sportklub játékosai a válogatott mérkőzések miatt tartott bajnoki szünet ideje alatt. A honi jégkorongszövetség külön engedélyével péntektől keddig öt bajnoki mérkőzésüket tudták le a kék-fehérek. A papírformának megfelelően a Sportul Studențesc és a Sapientia U23 elleni meccseken is magabiztosan diadalmaskodott a csíki csapat, majd a Steaua keddi legyőzésével tette ki a pontot az ötnapos bajnoki hosszúhétvége végére.

Válogatott játékosai nélkül is toronymagas esélyesként lépett jégre a Sportklub csapata az egyetemista gárdák elleni román bajnokikon. Először pénteken és szombaton a Sportul Studențesc szebb napokat is megélt csapata várt a Sportklubra. A mérkőzések eredményei hűen tükrözik a bukaresti csapat jelenlegi helyzetét: pénteken 11-1, szombaton 21-1 állt a táblán a végső dudaszó elhangzásakor.

A folytatásban a bajnokság másik egyetemista csapata a Sapientia U23 következett. A Karcfalván lejátszott mérkőzések sokkal színvonalasabb küzdelmeket hoztak és ez az eredményben is meglátszik. A Sapientia fiataljai mindkét találkozón mutattak be szép dolgokat és összességében fel tudtak nőni a feladathoz. A légiósaival felálló Sportklub, ahogy ezt várni lehetett, ezúttal is magabiztos győzelmeket aratott. Örömteli, hogy a mérkőzéseken a szeredaiak kötelékében lehetőséget kapott néhány fiatal tehetség, akik lelkes játékkal hálálták meg a bizalmat.

Kedden a Vákár Lajos Műjégpályán zárta a hosszúra nyúlt hétvége bajnoki mérkőzéseinek sorát a Sportklub. Az ellenfél ezúttal a korábbi nagy vetélytárs, az egykori sokszoros bajnok Steaua volt. A találkozón már szerepeltek a Sportklub válogatott játékosai is. Amíg bírta erővel, méltó ellenfél volt a bukaresti csapat, ám a második játékrészben már jelentős előnyre tett szert a Csíkszereda, amely végül öt gólos győzelmet könyvelhetett el. Amíg szoros volt a találkozó állása, addig sok kemény jelenetet láthattak a nézők, a második harmadra pedig egy látványos verekedés is jutott: a hazai Sándor Zoltán és a Steauás Antal Alfréd dobták le a kesztyűt, majd mehettek idő előtt zuhanyozni.

A hétvégén folytatódik az Erste Liga alapszakasza, a Sportklub magyarországi kiszállásra indul és a Dunaújváros, a Hokiklub Budapest és a Vasas ellen fog pályára lépni.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz:
Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Sportul Studențesc 11–1 (3–0, 3–1, 5–0)
Gólszerzők: Pelley 3, Kuljas és McLean 2-2, Taratukhin, Becze, Shalla és Papp Szabolcs, illetve Fetés
Sportklub–Sportul Studențesc 21–1 (7–1, 9–0, 5–0)
Gólszerzők: Sándor, Brophey és Pelley 3-3, Shalla, Kuljas és Belov 2-2, Györfy Sz., McLean, Becze, Taratukhin, Bănceanu és Rokaly N., illetve Fetés
Sapientia U23–Csíkszeredai Sportklub 2–6 (0–3, 1–2, 1–1)
Gólszerzők: Antal H. és Simon R., illetve McLean, Pelley, Brophey, Rokaly N., Becze és Györfy Sz.
Sapientia U23–Csíkszeredai Sportklub 3–10 (1–2, 1–4, 1–4)
Gólszerzők: Ilyés T., Tódor Cs.és Karda, illetve Shalla 3, Taratukhin 2, Kristó, Belov, Brophey, Bíró T. és Sándor
Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 9–4 (2–1, 4–2, 3–1)
Gólszerzők: Bíró T.(18. és 50.p.), Belov (20. és 32.p.), Pelley (33.p.), Becze (38.p.), Fodor (39.p.), Shalla (45.p.) és Cășăneanu (50.p.), ill. Deniskin (2. és 53.p.), Maszlov (27.p.), Timaru (39.p.)

Kapcsolódók

Kimaradt?