A lehetetlent is megpróbálja a Real a Dortmund ellen

Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője meglehetősen fesztelenül nyilatkozott a sajtónak hétfő este Madridban, de a jelentős előny ellenére sem mutatkozott elbizakodottnak. Egyvalamit ígért biztosra: bármi történjék is a Real Madrid–Dortmund Bajnokok Ligája-elődöntő-visszavágón, történelmi lesz a kedd este.

„Önmagában a vereség nem probléma, hiszen mindig benne van a pakliban. Egyedül az érdekes, mit teszel a pályán. Ha a játékosaim képesek a legjobbjukat nyújtani, akkor nem vallhatnak kudarcot, efelől nincs kétségem" – mondta a német tréner.

Hiába a hazai pályán aratott 4–1-es győzelem és a kiadós összetettbeli előny, Klopp nem kívánt beszélni a döntőről, mondván, pillanatnyilag kizárólag a kedd esti mérkőzés érdekli. „Tudjuk, mi minden fordulhat elő a futballban, és most csak annyi bizonyos, hogy történelmi estének nézünk elébe. Ha továbbjutunk, azért, ha meg kiesünk, akkor azért" – tette hozzá a dortmundi szakvezető.

José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője tudja, hogy őt fogják okolni, ha a spanyol együttes nem jut döntőbe a Bajnokok Ligájában.

„A gyakorlatban a futballklubok sikere több emberen múlik, de kudarc esetén mindig az edző a hibás – nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján José Mourinho. – Nyugodt vagyok, ismerem a helyzetet. Fantasztikus edzők vannak, akik még sohasem nyertek Bajnokok Ligáját, én már kétszer is szerencsére, és keményen harcolok a harmadikért."

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–BORUSSIA DORTMUND (német)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. 20.45 (tv: Sport 1) Vezeti: Webb (angol)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID: Diego López – S. Ramos, Varane, Pepe, Fabio Coentrao – Khedira, Xabi Alonso – Di María, Özil, C. Ronaldo – Higuaín
BORUSSIA: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer – Gündogan, S. Bender – Blaszczykowski, Götze, Reus – Lewandowski 
Az első mérkőzésen: Borussia Dortmund–Real Madrid 4–1

Kimaradt?