Liga 1: csúnya meccsen remizett a Dinamo és a Kolozsvári CFR

Az Astra Giurgiu, a FCSB és a Medgyesi Gaz Metan voltak a labdarúgó Liga 1 tizenhatodik fordulójának a „haszonélvezői”, ugyanis egyfelől kihasználva a dobogós csapatok botlását közelebb tudtak kerülni hozzájuk, másfelől pedig „leszakítva” a 7-14. helyen álló együtteseket, nagy lépést tettek a felsőházi rájátszás felé.    

A 16. forduló első összecsapásán, még pénteken délután a bombaformában futballozó Alibec-Budescu párosra építő Astra Giurgiu csak sovány, 1-0-s győzelmet aratott, de ez is elég volt a 3 pont megszerzéséhez. A nap második összecsapásán a Nagyszebeni FC Hermannstadt - segítő szándékkal - elgáncsolta a FC Viitorult. Szombaton hasonlóképpen járt a tabella harmadik helyén álló CSU Craiova is, amely nem bírt a kiesés elől menekülő Clinceni csapatával. S mivel a nap utolsó összecsapásán a FCSB idegenben legyőzte a FC Botoșani alakulatát, immár kettőre nőtt a „haszonélvezők tábora”.

Az elnökválasztás miatt előrébb hozták a vasárnapi mérkőzéseket, az első összecsapást - mint írtuk - a Medgyesi Gaz Metan nyerte meg a Sepsi OSK vendégeként, komoly veszélybe sodorva a háromszéki alakulat idei terveit (play-off?, kiesés elkerülése?), viszont fontos lépést téve saját céljai megvalósítása irányába.

A forduló rangadóját Bukarestben játszották, ahol a kétszeres címvédő Kolozsvári CFR a Dinamóhoz látogatott. A csütörtöki, Európa-ligában elért sikere után a vasutas csapat egy ütemtelen, hangulattalan mérkőzést játszott a fővárosi „kutyákkal”. A házigazdák az első félidő végén megszerezhették volna a vezetést, de ebben a Stade Rennais elleni formáját hozó Arlauskis villámreflexének köszönhetően maradt a gólnélküli döntetlen. A második félidő elején Dan Petrescu két jó cseréjének (is) köszönhetően a CFR sokkal veszélyesebb volt, a legnagyobb gólszerzési lehetősége a 60. percben adódott, amikor Ovidiu Hațegan nem látta, vagy nem akarta meglátni, hogy Ciobotariu átkarolta, mezétől visszahúzta, vagy pedig el is akasztotta Păunt. S mivel mindez a Dinamo tizenhatosában történt, járt volna a büntető a vendégek számára. Az aradi játékvezető nem kapott segítséget az asszisztenseitől, így aztán maradt a hibás döntés és a pontosztozkodás. 

Labdarúgó Liga 1, a 16. forduló eredményei
Astra Giurgiu-FC Voluntari 1-0
Nagyszebeni FC Hermannstadt-FC Viitorul 1-1
Academica Clinceni-Poli Iasi 1-0
Academica Chindia-CSU Craiova 1-1
FC Botoşani-FCSB 0-2
Sepsi OSK-Medgyesi Gaz Metan 0-1
Dinamo-Kolozsvári CFR 0-0

Kapcsolódók

Kimaradt?