ATP-vb: Djokovics győzelemmel, Federer vereséggel kezdett

Dominic Thiem két játszmában legyőzte Roger Federert vasárnap este a férfi tenisz ATP-világbajnokság első napján. A nap első mérkőzésén Novak Djokovics ugyancsak két szettben múlta felül az olasz Matteo Berrettinit.

Az ötszörös győztes Novak Djokovics két sima szettben verte az olasz Matteo Berrettinit a férfi tenisz ATP-világbajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén.

A szerbek 16-szoros Grand Slam-bajnoka 29 perc alatt hozta az első játszmát úgy, hogy ő három, újonc ellenfele pedig 17 rontott ütést mutatott be. Djokovic a folytatásban 4:0-ra elhúzott, ekkor váratlanul elvesztette az adogatását, az áprilisban Budapesten tornagyőztes Berrettini azonban nem élt a lehetőséggel, és 64 perc elteltével már mehetett gratulálni a hálóhoz.

A nap második összecsapásán Dominic Thiem jobbnak bizonyult Roger Federernél. Az osztrák játékos mindkét játszmában 5:5-nél vette el a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci sztár adogatását, majd kiszerválta a szettet és végül a meccset, mely 1 óra 42 percig tartott.

Az Andre Agassiról elnevezett négyes - benne Rafael Nadal, Alexander Zverev, Danyiil Medvegyev és Sztefanosz Cicipasz - küzdelmei hétfőn kezdődnek.

Björn Borg-csoport, 1. forduló:
Dominic Thiem (osztrák, 5.)-Roger Federer (svájci, 3.) 7:5, 7:5
Novak Djokovics (szerb, 2.)-Matteo Berrettini (olasz, 8.) 6:2, 6:1

Kapcsolódók

Kimaradt?