Liga 1: Szentgyörgyön gáz volt a Medgyes ellen, a hajrában kapott ki a Sepsi OSK

A hajrában kapott góllal 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Sepsi OSK az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnap délutáni mérkőzésén a Medgyesi Gaz Metantól.

A nem túl magas színvonalú meccsen végig egyenrangú ellenfele volt a sepsiszentgyörgyi csapat a vendégegyüttesnek, de nem tudta feltörni a Szeben megyeiek védelmét. A „gázművesek” sem nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, és némi szerencsével a győztes gólt is bekotorták a hajrában. Fofana közeli lövését bravúrral védte Niczuly, a háromszékiek kapusa, de szerencsétlenségére pont Darius Olaru elé ütötte a labdát, aki négy méterről a hálóba továbbított.

A Kovászna megyei csapat legutóbb szeptember 21-én, a Hermannstadt ellen 3–0 alkalmával nyert meccset a bajnokságban.

A Gaz Metan ezzel a győzelemmel a rájátszásba jutást érő hatodik helyen áll, míg a Sepsi OSK-t csak két pont választja el a kiesést jelentő helyezéstől. Ráadásul László Csaba vezetőedző csapata legközelebb – a válogatott mérkőzések miatt szünet után, november 25-én – Konstancán játszik a második helyezett Viitorul ellen.

Liga 1, 16. forduló: Sepsi OSK–Medgyesi Gaz Metan 0–1, gólszerző: Olaru (83. p.). További eredmények: Astra Giurgiu–FC Voluntari 1–0, Hermannstadt–Vittorul 1–1, Academica Clinceni–Poli Iași 1–0, Chindia Târgoviște–CS U Craiova 1–1, Botoşani–FCSB 0–2, a Dinamo–Kolozsvári CFR mérkőzés 19 órakor kezdődik. Az állás: 1. CFR 30 pont / 15 meccs, 2. Viitorul 29, 3. Astra 28 (24–17), 4. Craiova 28 (23–16), ... 6. Medgyes 26, ... 11. Sepsi OSK 16 ponttal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?