Liga2: Temesváron maradt alul az FK Csíkszereda

Közvetlen riválisához látogatott a bennmaradásért vívott harcban a csíkszeredai csapat. A mérkőzést megelőzően mindössze egy pont választotta el egymástól a két csapatot. A csíkiak végül minimális különbségű vereséget szenvedtek a Politehnica Temesvár otthonában.

Novemberi mérkőzés-dömpingjének második állomásához érkeztek a csíkszeredai piros-feketék. A hét közben bepótolt Petrolul Ploiești elleni mérkőzéshez hasonló forgatókönyvvel indult a temesvári összecsapás: jól kezdett az FK, egyenrangú ellenfelek csatáját láthatta a kitűnő hangulatot teremtő hazai közönség. Gólszerzéshez Pintér volt a legközelebb a vendégek részéről, de nem született meg a fordulók óta várva-várt idegenbeli találat.

Alig kezdődött el a második félidő, vezetést szerzett a Poli: Ignea fejjel vette be Gyenge kapuját (1-0). A félidő hátralévő részében főleg pontrúgásokat követően veszélyeztettelk a csapatok, ám további gól nem született.  A mérkőzés lefújása után a vendégjátékosok hevesen reklamáltak a játékvezetőnél, Hodgyaiék azt kérték számon, hogy miért nem engedte elvégezni az FK szögletét a hármas sípszó előtt. Végül sárga lapok kiosztásával teremtett rendet a bíró, ebből Erdeinek már volt egy, így ő a kiállítás sorsára jutott.

Labdarúgás, Liga2 16. Forduló
ASU Politehnica Temesvár – FK Csíkszereda 1:0 (0:0)
Temesvár, 500 néző
Gólszerző: Ignea (49.p.)
Kiállítva: Erdei (90+)
FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csürös, Lalic, Majzik, Eder, Kálmán (Hodgyai 75.), Erdei, Pintér, Becze (Barta 75.), Magyari (Jebari 63.).

További eredmények:

  • Turris-Oltul Turnu Măgurele Temesvári Ripensia 3–3
  • Farul Constanța - Pandurii Târgu Jiu 5–0
  • Concordia Chiajna - Sportul Snagov 2–0
  • Resicabányai Muncitoresc - Petrolul Ploiești 1–1
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Dunărea Călărași 1–3
  • Gloria Buzău - Metaloglobus București 1–2
  • FC Argeș - UTA Arad 0–0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?