FIBA Europe Cup: Szibériában vesztette el veretlenségét a Kolozsvári U-BT

Tíz pontos vereséget (97-87) szenvedett szerda délután a Jenyiszej Krasznojarszk vendégeként a FIBA Europe Cup G csoportjának harmadik fordulójában a Kolozsvári U-BT. 

Veretlenül utazott az 5600 kilométerre levő Krasznojarszkba a Kolozsvári U-BT, hogy a FIBA Europe Cup G-csoportjának harmadik fordulójában megmérkőzzön a helyi Jenyiszej csapatával. Mihai Silvășan tanítványai az első fordulóban idegenben legyőzték a svéd Södertaljét, majd Szamos-parti csarnokukban két vállra fektették a bolgár Balkan Botevgrad együttesét. Ezzel szemben a Jenyiszej egy győzelemmel és egy vereséggel várta a kolozsváriakat, miután az első fordulóban idegenben kikapott a Balkantól, majd otthon legyőzte a Södertaljét. 

Mivel a mongol határ közelében levő Krasznojarszk 5 órával előrébb van Kolozsvárhoz képest, ezért a helyi idő szerint 19.30-kor kezdődő mérkőzést romániai idő szerint 14.30-kor közvetítette a FIBA YouTube-csatornája.

Az első kosarat a vendég Kolozsváriak szerezték Donatas Tarolis révén, de mint utólag kiderült ez volt az egyetlen alkalom, amikor vezettek a mérkőzés során. Sőt az összecsapás bizonyos szakaszaiban úgy tűnt, hogy óriási zakóval tér majd haza az U-BT orosz ellenfelétől, hiszen a harmadik negyed elején már 24 pontos előnye is volt a Jenyiszejnek. Ehhez képest majdhogynem győzelemnek számít az, hogy Planinicéknek sikerült szorosság tenniük a végjátékot, az utolsó két percben -5-nél támadhattak is. 

A Jenyiszej legerdményesebb játékosa a kispadról játékba dobott Tomislav Zubcic volt, aki 23 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez. Másik oldalon két kimagasló teljesítmény jegyezhettünk fel, a 26 pontig jutó amerikai Kerron Johnsonét és az ugyancsak horvát Darko Planinicét.  

A Kolozsvári U-BT negyedik fordulóbeli ellenfele a svéd Södertalje lesz, amelyet jövő szerdán, november 13-án fogad a BT Arénában.

FIBA Europe Cup, G-csoport, eredmények
SBBK Södertalje–Balkan Botevgrad 93-83
Jenyiszej Krasznojarszk–Kolozsvári U-BT 97-87 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?