Liga2: a hajrában maradt alul az FK Csíkszereda a Petrolul otthonában

Az ötödik fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolták kedden este Ploiești-en, ahol a hazai Petrolul ellenfele az FK Csíkszereda volt. Az Ilie Oană Stadionban lejátszott mérkőzésen a hazaiak a dobogóra kerülésért, a vendégek a kiesőzónától való eltávolodás reményében léptek pályára. Bár a találkozó nagy részében egyenrangú ellenfele volt riválisának az FK, végül egy hajrában kapott góllal vereséget szenvedett.

Szépszámú nézősereg előtt léphettek pályára a csapatok kedden este, a hazai szurkolók nagyszerű hangulatot teremtettek az impozáns ploiești-i stadionban. Az atmoszféra a csíkszeredaiakra is kedvezően hatott, bátran kezdték az összecsapást, a mérkőzés első negyedórájában több ígéretes akciót is vezettek. Jó iramú meccset játszottak a felek, a hazai kapuban Avram, a vendégeknél Gyenge is többször megmutathatta tudását. Az első játékrész második fele enyhe hazai fölénnyel telt, ám jól állta a sarat a piros-fekete védelem.

A második félidőt is veszélyesebben indította az FK Csíkszereda, a frissen beállt Hodgyai nagy helyzetet hagyott ki, majd itt is, ott is adódtak gólhelyzetek. A 75. percben megzörrent a vendégháló, ám Blănaru találatát les címén érvényesítette a játékvezető. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a televíziós visszajátszás nem igazolta egyértelműen a bírói döntést.

Néhány perccel később már érvényes találatot jegyzett a Petrolul: Marinescu fejese némi szerencsével Csonka lábán megpattanva talált utat a vendégkapuba (1-0). A hátralévő időben hiába hajtott az egyenlítésért a vendégcsapat, maradt a minimális hazai siker egy közepes tempójú mérkőzésen, amelyen az FK teljesen egyenrangú ellenfele tudott lenni a Petrolul Ploiești csapatának.

Labdarúgó Liga2, 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés
FC Petrolul Ploiești – FK Csíkszereda 1-0 (0-0)
Ploiești, Ilie Oană Stadion, 4500 néző
Gólszerző: Marinescu (82.p.)
Kiállítva: Csonka (89.p.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csonka, Lalic, Majzik, Eder, Kálmán (Takács 64.), Erdei, Bara, Logon (Hodgyai 46.), Pintér (Veres 80.).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?