Liga 2: újabb élcsapatot győzött le az FK Csíkszereda

Taktikus, magabiztos játékkal újabb győzelmet aratott a labdarúgó másodosztályban az FK Csíkszereda. A nagy hidegben lejátszott mérkőzésen Kálmán jól eltalált lövése döntött.

Dacolva a csíkszeredai hideggel szépszámú közönség jött össze a Liga2 tabelláját sokáig vezető olténiai csapat elleni összecsapásra. Nem mondható, hogy egymásnak estek a felek, közepes tempóban kezdődött a mérkőzés. Kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok, némileg a hazaiak voltak aktívabbak: az első húsz percben Bara, Magyari és Majzik is próbálkozott, ám a vendégek védelme kapusukkal az élén jól hárított. A Turnu Măgurele ritkán jutott el az FK kapujának közelébe, támadásai nem igazán jelentettek gólveszélyt Gyenge kapujára. A kiegyensúlyozott első negyvenöt perc után gól nélküli döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőt vendéghelyzet vezette fel, de hamar újra a csíkiak kezébe került az irányítás. Erdei próbálkozását még fogta a vendégkapus, de az 58. percben Kálmán jól eltalált lövésével szemben tehetetlen volt (1-0). Nem pörgött fel a mérkőzés a hazaiak vezető gólja után sem, a vendégek továbbra is erőtlenül próbálkoztak, igaz, az utolsó negyedórához érve kétszer is eltalálták a hazai kaput, amire addig nem volt példa a találkozón. Az FK végül taktikus, fegyelmezett játékának és Kálmán nagyszerű egyéni megmozdulásának köszönhetően otthon tartotta a fontos három pontot.

A piros-feketék sikerélménnyel vághat neki a novemberi meccs-dömpingnek, amely során nem kevesebb mint hat találkozó vár a fiúkra. Elsőként november 5-én, kedden a korábban elhalasztott Petrolul Ploiești elleni mérkőzést pótolják.

Liga 2., 15. forduló
FK Csíkszereda – FC Turris Oltul Turnu Măgurele 1:0 (0:0)
Csíkszereda, városi stadion 800 néző
Gólszerző: Kálmán (58.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csonka, Lalic, Majzik, Eder, Kálmán (Takács 81.), Erdei, Bara, Logon (Bajkó 76.), Magyari (Veres 90.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?