Rögbi-vb: az All Blacksé lett a bronzérem

Az Anglia ellen elvesztett elődöntő miatt büszkeségében sértett All Blacks legyőzte Wales válogatottját a Japánnban rendezett rögbi világbajnokság bronzmérkőzésén.

Mint korábban írtuk, a rögbi-vb első elődöntőjében a kétszeres címvédő Új-Zéland válogatottja 19-7-re kikapott Angliától, majd a második mérkőzésen Dél-Afrika 19-16-ra legyőzte Walest, így eldőlt, hogy a - romániai idő szerint - péntek délelőtti bronzmérkőzésen az All Blacks és Wales, a szombat délelőtti döntőben pedig a Springboks és Anglia lesz érdekelt.

A tokiói nemzeti stadionban rendezett összecsapáson Új-Zéland már a 4. percben lefektette a labdát walesi területen, Joe Moody célját Richie Mo'unga biztos lábbal értékesítette és az All Blacks 7-0-ra vezetett. A 14. percben megduplázódott a eredmény, ez alkalommal Beauden Barrett futott át a walesi házon.  Az európaiak Hallam Amos céljával vágtak vissza a 18. percben, amit szünet előtt két újabb újzélandi try követett, így pihenni 28-10-es vezetésnél mehettek Steve Hansen tanítványai.

Amikor a második félidő elején az újzélandiak ismét átfutottak Ryan Crotty révén félő volt, hogy kiütik a walesieket, viszont az északi  szigetországiak fogcsikorgatva ugyan, de nem adták fel. Mi több az 58. percben a vb célkirálya, Josh Adams is lefektette a labdát és 35-17-re módosította az eredményt.

A mérkőzés utolsó célját Ritchie Mo'unga érte el és alakította ezzel ki a 40-17-es végeredményt.

Rögbi-vb, a bronzéremért
Új-Zéland-Wales 40-17
cél: Moody (4), Barrett (12), Smith (32, 40), Crotty (41), Mo'unga (75) illetve Hallam Amos (18), Josh Adams (58)
értékesítés: Mo'unga (6, 13, 33, 41, 43) illetve Patchell (20), Biggar (60)
büntetőrrúgás: Patchell (26)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?