Telt ház előtt nyitják meg a Puskás Arénát

Telt ház előtt lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott Uruguay ellen november 15-én, az új Puskás Ferenc Aréna avatómérkőzésén, melyen elbúcsúzik a válogatottól Gera Zoltán.

A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint az összes jegy elkelt. Az értékesítés pénteken 10 órakor indult, és két óra alatt több mint 10 ezer, estig pedig 25 ezer belépő talált gazdára. Az első szakaszban csak a Szurkolói Klub tagjai vásárolhattak jegyeket, hétfőtől viszont bárki más is. A fennmaradó belépők aztán „szinte azonnal elfogytak”.

Az MLSZ honlapjának összesítése szerint a jegyek jelentős részéhez klubtagok jutottak hozzá. Az elmúlt napokban majdnem 18 ezer új tag regisztrált a klubtagságra a szurkoloiklub.mlsz.hu oldalon. A kiemelt érdeklődés miatt az internetes jegyvásárlási felületen a csúcsidőszakban az előszobában nagyjából 17 000 szurkoló várakozott, és bár a rendszer folyamatosan szolgálta ki a jegyigényeket, a sorban állás ideje nem ritkán több órát vett igénybe - közölte az MLSZ.

A Magyarország-Uruguay találkozót a közel 68 ezres Puskás Arénában november 15-én, romániai idő szerint 20 órakor rendezik, a kapukat három órával korábban nyitják.

A várható végleges nézőszámnál magasabb 33 évvel ezelőtt volt a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésén: az 1986-os világbajnokságra készülő együttes Brazília felett aratott 3-0-s diadalát 70 ezernél is többen látták a Népstadionban. Az abszolút rekord 1955-ből datálódik, amikor 104 ezren szurkolták végig az Ausztria elleni 6-1-es győzelmet szintén a Népstadionban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?