Liga 1: elpuskázta a meglépés lehetőségét a Kolozsvári CFR

Nem tudott élni a legfőbb riválisai botlása adta lehetőséggel a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 14. fordulójának utolsó mérkőzésén, a vasutasok hétfő este 2-1-re kikaptak a Poli Iași csapatától.

Mivel mindkét üldözője – a FC Viitorul és a CSU Craiova – pontot, pontokat vesztett, a Kolozsvári CFR azzal a tudattal utazott el Botoșani-ba a Poli Iași elleni, a labdarúgó Liga 1 tizennegyedik fordulóját lezáró összecsapásra, hogy egy esetleges győzelemmel 5 pontos előnyre tehet szert a tabella élén. 

A felázott gyep és a zuhogó eső jelentősen megnehezítette a pályán levő 22 játékos dolgát, de a tartalékosan felálló (a Stade Rennais ellen győztes csapatból csak 3 játékos maradt a kezdő tizenegyben – szerk. megj.) vasutasok többet birtokolták a labdát és a 10. percben a vezetést is megszerezték, amikor Szusics előreívelt labdája megtalálta Rondón fejét. A venezuelai csatár talpról a felső lécre fejelt, a kipattanóra lecsapó Costache pedig Târnovanu mellett a kapuba fejelte a labdát.

A vezetés megszerzése után a CFR játéka egyre passzívabbá vált, a labdát egyre többet birtokló moldvaiak pedig felbátorodtak. Cristea és Horșia próbálkozásai még elkerülték a kaput, viszont a 45. percben az argentin Juan Pablo Passaglia kilőtte a bal alsó sarkot.

A szünet után Dan Petrescu becserélte Deacot és Golofcát is, azt remélve két friss emberétől, hogy lendületet hoznak a csapat támadójátékába, viszont a gól csak nem jött. S amikor jött, akkor a másik kapunál jött, a csereként beállt Gallego részéről: a spanyol jobbhátvéd a 76. percben betört a CFR tizenhatosába és lehetetlen szögből (elképzelhető, hogy lecsúszott a beadási kísérlete) ellőtte Arlauskis hóna alatt a labdát. 

A Iași kibrusztolta a mérkőzés hátralevő perceit és nagy skalpot gyűjtött a bajnok legyőzésével. A moldvaiak győzelmének leginkább a CFR riválisai örülhettek, elsősorban a Dinamótól kikapó Viitorul és a Clinceniben 0-0-s döntetlent játszó CSU Craiova, de a forduló nagy nyertesei a két feltörekvő fővárosi csapat volt, akik kihasználva az előttük álló együttesek botlásait közelebb kerültek az élbolyhoz.

A forduló első mérkőzésén, még múlt pénteken a Sepsi OSK a tabella utolsó helyén álló FC Voluntarit fogadta. Nem kizárt, hogy László Csaba tanítványai az egy szezonban elért döntetlenek rekordjának megdöntésére „gyúrnak”, a háromszékiek a mostani 0-0-s eredménnyel - két győzelem és két vereség mellett - immár tíz döntetlennél járnak. Ez pedig a táblázatban is kezdi éreztetni hatását, ugyanis az egyenként gyűjtött pontok miatt a Sepsi OSK visszacsúszott a 10. helyre.

A tabellát a Kolozsvári CFR vezeti 27 ponttal, a második helyezett Viitorulnak 25, a harmadik CSU Craiovának pedig 24 pontja van.

Labdarúgó Liga 1, a 14. forduló eredményei
Sepsi OSK–FC Voluntari 0-0
Chindia Târgoviște–Medgyesi Gaz Metan 1-1
Nagyszebeni FC Hermannstadt–FCSB 0-4
Academica Clinceni–CSU Craiova 0-0
FC Botoșani–Astra Giurgiu 1-2
Bukaresti Dinamo–FC Viitorul 3-2
Poli Iași–Kolozsvári CFR 2-1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?