Erste Liga: a Sportklub nyerte a székely rangadót

Hiába egyenlített kétszer is a Gyergyói HK, az emberelőnyeit jobban kihasználó Csíkszeredai Sportklub magabiztosan győzött és elvitte a három pontot a szezon első székely-székely párharcáról a vasárnap este Gyergyószentmiklóson lejátszott mérkőzésen. A Sportklub győzelmével továbbra is magabiztosan vezeti a ligát.

Brophey korai találatával indult a mérkőzést, a vendégek kanadaija egy védelmi megingás után szólóban törhetett Ruczuj Gellért kapujára és nem hibázta el a lehetőséget (0-1). Nem illetődött meg a hazai csapat, a 9. percben a gyergyói szurkolók kedvence, Vorobjev egalizált, a rutinos csatár szép mozdulattal lőtt a jobb felső sarokba Adorján válla fölött (1-1). Nem tartott sokáig a piros-fehérek öröme, Shalla egy percen belül újra a vendégeket juttatta előnyhöz (1-2). Persze, a rangadó az rangadó: a Gyergyószentmiklós mindent megtett a zárkózásért, a 16. percben meg is lett az eredménye a próbálkozásoknak, Sára egyenlítette ki az állást (2-2).

A második játékrészben előbb Shalla, majd Brophey szerzett újabb gólt, két góllal elhúzott így a vendégcsapat (2-4). Mindkét találat emberelőnyben született, jól használták ki tehát a létszámfölényes helyzeteket a kék-fehérek.

Vendéghelyzetekkel indult a záróharmad. Beczéék rendesen tűz alá vették a hazai kaput, ám Ruczuj állta a sarat. Ahogy kijött a szorításból a GYHK, megvolt a lehetősége a gólszerzésre, ám Bobcek szólójánál óriásit védett Adorján. A Sportklub fölényesen játszva őrizte előnyét, emberhátrányban is közelebb volt a gólhoz, mint a házigazdák, akik csupán egy érvénytelen találatig jutottak az 51. percben. A vége előtt két perccel kapusuk levitelével próbálkoztak a hazaiak, amiből szintén a vendégek jöttek ki jobban: a korong megszerzése után Becze éles szögből bombázott az üres kapuba beállítva ezzel a végeredményt (2-5).

A Sportklub megerősítette vezető helyét a tabella élén, egy vereség mellett immár 16 győzelemnél tartanak a szezonban a csíkszeredaiak.

Erste Liga alapszakasz
Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub 2–5 (2–2, 0–2, 0–1)
Gyergyószentmiklós 1000 néző
Gólszerzők: Vorobjev (9.p.), Sára (16.p.), ill. Brophey (2. És 32.p.), Shalla (9. És 23.p.), Becze (58.p.).
Kapura lövések száma: 38 - 40
Kiállításpercek: 6, ill. 24 perc

 A játéknap másik mérkőzésén:

  • Schiller-Vasas HC – Dunaújvárosi Acélbikák 1–8

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?