Erste Liga: Újpesten folytatta menetelését a Csíkszeredai Sportklub

Nagy iramú, színvonalas mérkőzésen aratott magabiztos győzelmet a Csíkszeredai Sportklub csapata az Újpest vendégeként. A számos helyzetet kidolgozó székelyföldiek három góllal bizonyultak jobbnak magyarországi riválisuknál a vasárnap este lejátszott mérkőzésen.

Lelkes szurkolótáborok előtt, kitűnő hangulatban indult útjára a korong Újpesten vasárnap este. A két csapat helyezése némileg csalóka, az Újpest a hetedik helyen tanyázott a mérkőzés előtt, ám lemaradása nem akkora, hogy néhány jobb meccsel ne közelíthetné meg akár a dobogót is. A Csíkszereda persze az első helyének megszilárdításáért lépett jégre második magyarországi turnéjának újpesti állomásán.

Motiváltan kezdett az Újpest, az első percekben alaposan nekirontottak az erdélyieknek. A Sportklub nem esett kétségbe, a kezdeti Újpest-rohamok kivédekezése után szépen építkezni kezdtek a kékek. Élénk tempójú, élvezetes küzdelem alakult ki a pályán, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Az első előnyt a Sportklub kapta, a 8. percben Brown ült ki két percre. Megnyomta az előnyt a Szereda, ám nem sikerült gólra váltani a létszámfölényt, hiába szorult be teljesen az UTE. Ami nem sikerült előnyben, összejött egyenlő létszámnál, a 11. percben Becze kotort be közelről egy korongot (0-1). Két perccel az első játékrész vége előtt az UTE is megkapta az első emberelőnyét Farkas kiállítása révén, ám hiába járatták jól a kjátékszert, gól nem született, így maradt a minimális vendégelőny az első szünetre.

A második játékrészben folytatódott az oda-vissza hoki, bár némileg csapkodóbbá vált a játék. A játék gyorsaságára továbbra sem lehetett panasz, ám a színvonal csökkent a második húsz perc első felében. A kapkodó játékból végül az UTE jött ki jobban, Brown nagy erejű lövésével egyenlíteni tudtak a lila-fehérek a 30. percben (1-1). Nem tartott sokáig az újpestiek öröme, alig egy perc múlva Salló találatával már újra a székelyföldieknél volt az előny (1-2). Az egyenlítő góltól alaposan feltüzelődött vendégek Pelley révén negyven másodperc elteltével növelték előnyüket (1-3). Azonnal időt kért a hazai szakvezetés, ám ez sem segített: a 34. percben Fodor megszerezte a vendégek negyedik találatát is (1-4). A játékrész vége előtt néhány másodperccel épp az utolsó gólt szerző Fodor Csanád szabálytalankodott két percet érően, így a befejező húsz percnek előnyben indulhattak neki a lilák.

Hamarosan Taratukhin is kiszállt, így rövid ideig kettős előnyben támadhatott az UTE. Sem három az öt ellen, sem sima előnyben nem sikerült közelebb kerülnie ellenfeléhez a lila-fehéreknek. A 48. percben Brophey kapott kényszerpihenőt, ezt a hátrányt is kivédekezte a Sportklub, ám alig egy másodperccel a kiegészülésük után DiDiomete kettőre csökkentette a különbséget.  A bekapott góltól ismét lendületbe jöttek a székelyföldiek, de a legnagyobb helyzetekből sem tudtak betalálni. Végül a meccset Brophey döntötte el végleg: Duschek két perccel a vége előtt lekorcsolyázott, a kanadai légiós pedig fél percen belül betalált az üresen maradt kapuba. Kezdődhetett a vendég-szurkolók örömünnepe, akik egészen fergeteges hangulatot varázsoltak az Újpesti Jégcsarnok falai közé.

Erste Liga alapszakasz
Újpesti Jégcsarnok, 756 néző
UTE – Csíkszeredai Sportklub 2-5 (0-1, 1-3, 1-1)
Gólszerzők: Brown (30.p.), DiDiomete (50.p.), ill. Becze (11.p.), Salló (31.p.), Pelley (32.p.), Fodor (34.p.), Brophey (59.p.)
Kapura lövések: 34-34
Kiállításpercek: 2, ill. 8 perc

A játéknap másik mérkőzésén:

  • Debreceni EAC - Hokiklub Budapest 3-2 (büntetők után)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?