Liga2: Bravúros csíkszeredai győzelem a Rapid ellen

Jól megy a bukaresti csapatok ellen az FK Csíkszeredának, a Metaloglobus és a Daco-Getica után a Bukaresti Rapidnál is jobbnak bizonyultak Valentin Suciu tanítványai. A szombat késő délután lejátszott összecsapáson Majzik Adrián tizenegyes gólja döntött.

Kedvező előjelekkel, a hétközi fordulóban idegenbeli győzelemmel hangolva várta nagynevű bukaresti ellenfelét az FK Csíkszereda. A szurkolók is nagyon készültek. A hazaiak segítésére Sepsiszentgyörgyről és Székelyudvarhelyről is érkeztek drukkerek és a Rapid fanatikusai is szép számmal gyülekeztek a stadion melletti utcákban. Összecsapásról, rendbontásról nem érkeztek hírek, a rendfenntartók nagy létszámmal biztosították a helyszínt. A nap krónikájához tartozik, hogy a Rapid rajongói több mint kétszázan érkeztek Csíkszeredába, ám végül egyikük sem ment be a stadionba. A szabályok értelmében az FK Csíkszereda 75 darab belépőt biztosított a vendégdrukkereknek, akik végül úgy döntöttek, hogy egységesen kint maradnak és a pályán kívülről biztatják kedvenceiket.

Csíkszeredai próbálkozásokkal indult az első játékrész, az FK új igazolása, Pintér többször is felhívta magára a figyelmet, ám komolyabb gólhelyzetet nem sikerült kialakítani a vendégkapu előtt. A kezdeti lendület után kicsit ellaposodott a meccs, kiegyenlített labdabirtoklás mellett egyik csapat sem veszélyeztette különösebben a másik kapuját. A félidő hajrája inkább a Rapidé volt, de igazán veszélyes akciót nem tudtak vezetni Bordás kapuja felé a vendégek.

Szünet után folytatódott a vendégfölény, nem találta a játék ritmusát a Csíkszereda, a Rapid viszont nem találta a hazai kapu felé az utat, így meddő mezőnyfölényt alakítottak ki a bukarestiek. A 66. percben Kálmán óriási kapufával fújt riadót, innentől megváltozott a játék képe, az FK került fölénybe. A 78. percben újra Kálmán volt veszélyes szabadrúgásból, csak bravúrral tisztázott a Rapid kapusa.

A vége előtt tíz perccel pedig már Drăghia is tehetetlen volt: a rendkívül aktív Kálmán buktatásáért megítélt büntetőt Majzik magabiztosan értékesítette (1-0). A hátralévő percekben jól tördelte a játékot a szeredai csapat, a ráadás öt perce sem volt elég a Rapidnak, hogy valamirevaló helyzetet alakítson ki. A két csapat táblázaton elfoglalt helyezése alapján valódi meglepetés-győzelmet aratott a székely csapat, amely végig egyenrangú partnere tudott lenni nagyhírű riválisának.

Liga 2, 13. forduló
FK Csíkszereda – FC Rapid Bukarest 1:0 (0:0)
Csíkszereda, Városi stadion, 1200 néző
Gólszerző: Majzik (81.p. - tizenegyesből)
FK Csíkszereda: Bordás – Palmes, Csonka, Lalic, Majzik, Eder, Casiadi, Kálmán (Veres 84.), Pintér (Takács 64.), Erdei, Becze (Bara 76.).

További eredmények:

  • Metaloglobus București- Resicabányai Muncitoresc 1–0
  • Dunărea Călărași - Turris-Oltul Turnu Măgurele 3–2
  • Sportul Snagov - Pandurii Târgu Jiu 3–2
  • Petrolul Ploiești - Concordia Chiajna 3–0

Kapcsolódók

Kimaradt?