Elhalasztják az El Clásicót a katalóniai helyzet miatt

Folyamatosak a tüntetések a katalán városokban, ezért október 26-a helyett decemberben rendezhetik meg a Barcelona–Real Madrid-csúcsrangadót a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Nem lehet garantálni, hogy biztonságban megrendezhető az El Clásico a jövő héten – döntöttek a spanyol futballszövetség elöljárói, miután egyeztettek a kormány illetékeseivel.

Felvetődött az is, hogy ne Barcelonában, hanem Madridban játsszák le az október 26-ra kiírt találkozót, ám ezzel egyik klub sem értett egyet. A legújabb javaslat, hogy december 7-re vagy 18-ra halasztják a barcelonai összecsapást, ám az utóbbi napon kupamérkőzések szerepelnek az eredeti programban.

A rangadó előtt, a spanyol bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján a Barcelona az Eibar, a Real Madrid pedig a Mallorca vendége lesz. A címvédő katalán együttes nyolc fordulót követően 16 pontjával a tabella második helyén áll, kétpontos hátrányban az éllovas Real Madrid mögött.

Az erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött a katalóniai városokban, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.

Kapcsolódók

Kimaradt?