Liga2: hazai döntetlennel folytatta az FK Csíkszereda

Hiába dolgozott ki kétgólos előnyt az első félidőben, majd játszott közel fél órán át emberelőnyben, csak döntetlent játszott vasárnap az FK Csíkszereda hazai pályán a Pandurii Târgu Jiu ellen.

Az előző fordulóban elszenvedett vereség és a tévéközvetítés dacára szépszámú nézősereg fogadta a pályára lépőket a vasárnap kora este lejátszott mérkőzésen. A hazaiak azt remélték, újra győzelemmel örvendeztetik meg őket kedvenceik, optimizmusuk nem volt alaptalan, a bajnoki táblázaton két pozícióval lentebb tanyázó együttes érkezett Csíkszeredába. A vendégeket mindössze egy hívük biztatta a helyszínen, ő azonban szép példáját mutatta a szurkolói mentalitásnak: talpig kék-fehérbe öltözve, csapata zászlóját kifeszítve szemlélte a mérkőzést.

Hazai szempontból jól indult a meccs, igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést a piros-feketék, próbálkozásaik szögletekben kamatoztak. A kezdeti csíki rohamok után kiegyenlítetté vált a mérkőzés, itt is ott is adódtak lehetőségek, de az első gólra közel fél órát kellett várni. A hazaiak végeztek el szabadrúgást a 27. percben, Magyari a hozzá kerülő labdát kapura lőtte, a Pintéren irányt változtató játékszer pedig becsorgott a bal alsóba (1-0). A vajdasági származású játékos tehát jól mutatkozott be a csíkszeredai közönségnek. Alig telt el öt perc, újabb hazai gólnak örvendhettek a nézők: a 32. percben egy kezezés utáni tizenegyest értékesített magabiztosan Magyari (2-0).

A második félidőben teljesen más képet mutatott a játék képe. A hazaiak szándékosan, vagy sem, de teljesen átadták a területet a vendégeknek, akik éltek is a lehetőséggel és a 60. percben egy védelmi megingást követően közelebb lopóztak. A gól krónikájához hozzátartozik, hogy Ljuljanovics előbb kiindult a kapujából, majd megtorpant, így Popescu könnyedén tolta el mellette a labdát és lőtt a hálóba (2-1). A 65. percben emberelőnybe került a házigazda: LuYufeng a második sárgája után idő előtt el kellett hagyja a pályát.

A létszámfölény azonban a hazaiakat zavarta meg jobban, nem találták a ritmust, többet hibáztak az FK játékosai. Ennek eredményeképpen a tíz emberrel játszó vendégcsapat kiegyenlítette az állást a 73. percben, Trancă volt a gólszerző (2-2). A hátralévő időben hiába próbálkozott a Csíkszereda, csak a kapu mögötti labdafogó hálót zörgették meg, így maradt a döntetlen, amivel a hazaiak továbbra is nehéz helyzetben, kiesőhelyen állnak.

Liga 2., 11. forduló
Csíkszereda, Városi Stadion 1200 néző
FK Csíkszereda – CS Pandurii Târgu Jiu 2:2 (2:0)
Gólszerzők: Pintér (26.p.), Magyari (32.p. tizenegyesből), illetve Popescu (60.p.), Trancă (73.p.)
Kiállítva: Lu Yuefeng (65.p.)
FK Csíkszereda: Ljuljanovic – Palmes, Csonka, Lalic, Majzik, Casiadi, Veres (Kálmán 80.), Pintér (Logon 65.), Eder, Magyari, Becze (Barta 46.).

Kapcsolódók

Kimaradt?