Erste Liga: Brassóban tért vissza a győzelem útjára a Sportklub

Egy nappal a DEAC-tól elszenvedett hazai vereség után máris rangadó várt a Csíkszeredai Sportklub csapatára, a kékek a régi rivális Brassói Corona ellen léptek pályára hétfőn este. A Cenk alatti városban megvívott meccsre alaposan felszívta magát a székely gárda és parádés győzelmet aratott. A Sportklub kapujában a húsz esztendős Adorján Örs kitűnő teljesítményt nyújtott és shotouttal zárta a mérkőzést.

Ellentétes előjelekkel készültek a csapatok a hétfői erdélyi derbyre. Míg a Brassó magabiztosan és sok gólt szerezve hozta a legutóbbi mérkőzéseit, a Sportklub nyerő szériája vasárnap szakadt meg, méghozzá hazai pályán rontottak Beczéék a Debrecen ellen. Nyoma sem volt a vasárnap esti enerváltságnak a székely csapat játékában. A kezdés után azonnal nekiestek a brassóiaknak. Az első előnyt ugyan a hazaiak kapták, ám ezt követően a Sportklubról szólt az első harmad további része, amely során 11 perc alatt három góllal terhelték meg a hazaiak hálóját. Pelley kezdte a gólgyártást a 7. percben (0-1), majd hét perc múlva, ezúttal emberelőnyben, Taratukhin talált be Tőkének. A harmadik vendégtalálatra ennyit sem kellett várni, a 18. percben Fodor Csanád volt eredményes (0-3). Így magabiztos vendégelőnnyel vonultak az első pihenőre a csapatok.

A második játékrészben sem tudott újítani a Brassó, sokkal magabiztosabban játszott a vendég kék-fehér alakulat. A helyzetek azonban kimaradtak ebben a harmadban és két-két kiállítást igen, gól azonban nem jegyezhettünk fel. A játékrész krónikájához tartozik, hogy a vendégek hálóőre, a végig nagyszerű formát mutató Adorján Örs a harmad közepén büntetőt védett, Rabbit nem tudott túljárni az eszén a rávezetés során. Maradt tehát a háromgólos különbség a záró játékrész előtt.

Az utolsó húsz percet kicsit kényelmesen kezdte a Sportklub, a biztos vezetés tudatában mintha „hátradőltek” volna a kék-fehérek, ám a Brassó nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. Ezen az estén semmi nem jött össze a sárga-kékeknek, összejött viszont a negyedik gól a vendégeknek. Öt perccel a vége előtt Becze Tihamér is betalált végleg eldöntve ezzel a három pont sorsát.A végső dudaszó előtt néhány másodperccel a vendégek kanadaija McLean és Bors Huba találták meg egymást és rendeztek ökölpárbajt a jégen. A lefújás után pedig a hazaiak külföldi játékosai kezdtek kisebb ámokfutásba és kezdeményeztek verekedést a vendégekkel. Végül megnyugodtak a kedélyek, a bírók kiosztották a jól megérdemelt büntetőperceket. A csíki szurkolók a székely himnusz eléneklésével köszöntötték a győzteseket, amelyet a rendezők a hangszórókból üvöltő brassói csapatindulóval igyekeztek elnyomni.

Erste Liga alapszakasz
Brassó, Olimpiai Jégcsarnok, 1200 néző
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 0-4  (0-3, 0-0, 0-1)
Gólszerzők: Pelley (7.p.), Taratukhin (15.p.), Fodor (18.p.), Becze (56.p.)
Kapura lövések: 14 - 26
Kiállításpercek: 85, ill. 72 perc

Kapcsolódók

Kimaradt?