FRISSÍTVE – Liga 1: pontot rabolt a Sepsi OSK a moldvai portyán

FRISSÍTVE: Célratörő játékkal döntetlent harcolt ki a Sepsi OSK az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétfő kora esti meccsén Iași-ban (Jászvásáron) a helyi Poli ellen.

Az első félidőben az akarásra és a hajtásra nem lehetett panasz, a színvonalra annál inkább, de térfélcsere után a futball is megérkezett a moldvai stadionba.

Előbb Fehér Bélának, a sepsiszentgyörgyiek kapusának kellett önfeláldozó módon mentenie a hazaik egyik támadásánál, de a hajrára fordulva már sem tudott mit tenni Passaglia remekül helyezett lövésénél: a „jó nevű” – zöld-foki-szigeteki – Platini átadása után az argentin szépen lőtt a kapu jobb oldalába.

Nem illetődtek meg László Csaba tanítványai, és a háromszékiek tíz perc múlva egyenlítettek: egy szabadrúgást kanyarítottak vissza középre, Răzvan Tincu pedig közelről a kapuba bombázta a labdát. A Kovászna megyeiek középhátvédje percekkel később majdnem duplázott, de lövése után a labda egy védőn megpattanva, majd a hazai kapus ujjhegyéről ment fölé.

A Sepsi újabb pontot szerzett idegenben, és 11 meccsből 8 döntetlent játszott, ennyi remit egyik csapat sem hozott össze a mezőnyben.

Liga 1., 11. forduló: Poli Iași–Sepsi OSK 1–1, gólszerzők: Passaglia (70. p.), illetve Tincu (80. p.). További eredmények: Dinamo–FC Voluntari 2–1 Nagyszebeni FC Hermannstadt–FC Botosani 0–1 Chindia Targoviste–Astra Giurgiu 1–0 Academica Clinceni–FCSB 0–3 Kolozsvári CFR–Medgyesi Gaz Metan 3–0, CSU Craiova–FC Viitorul 3–1. Az állás: 1. CFR 24 ponttal, 2. Craiova 22, 3. Viitorul 21, ... 5. Poli Iași 17, ... 8. Sepsi 14 ponttal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?