Labdarúgás: nem ismételheti meg tavalyi kupabravúrját az FK Csíkszereda

Kiesett a labdarúgó Román Kupából az FK Csíkszereda, miután egygólos vereséget szenvedett idegenben a harmadosztályú ellenfelétől.

Tavaly a szeredai csapat a sorozat meglepetését okozva a legjobb nyolc közé jutott (akkor még 3. ligásként), miután emlékezetes meccsen, 3–3-as döntetlen után tizenegyesekkel búcsúztatta a Dinamót. Ezt a bravúrt nem ismételheti meg az azóta másodosztályú székelyföldi gárda, mivel a Román Kupa 5. fordulójának keddi játéknapján egygólos vereséget szenvedett Buzăuban, a 3. Ligában érdekelt Metalultól, így már a 32 között búcsúzott.

A Dinamo ezúttal elkerülte a blamát, és magabiztosan nyert az UTA vendégeként, bár a másodosztályban szereplő aradi csapat sokáig méltó ellenfele volt a fővárosi alakulatnak.

Meglepetésre kiesett az élvonalban szokatlanul jól szereplő Medgyesi Gaz Metan, és míg a 2. Ligában vergődő Kolozsvári Universitatea hosszabbításban győzött Craiován, de a harmadosztályú „U” ellen.

Szerdán öt meccset rendeznek a kupában, köztük az élvonalbeli bajnokságban listavezető CFR botoșani-i fellépését (21.30, Digisport, Look TV, Telekom). A Sepsi OSK csütörtökön játszik Temesváron a másodosztályú Ripensiával, a címvédő Konstancai Viitorul pedig a harmadosztályú Kolozsvári Sănătatea vendége lesz, szintén csütörtökön.

Román Kupa, 5. forduló, keddi eredmények:

  • UTA (2. Liga)–DINAMO 1–3
  • FLACĂRA HOREZU (3. Liga)–ASTRA 0–2
  • FORESTA SUCEAVA (3. Liga)–GAZ METAN 2–1
  • METALUL BUZĂU (3. Liga)–FK CSÍKSZEREDA (2. Liga) 1–0
  • TURNU MĂGURELE (2. Liga)–ACADEMICA CLINCENI 2–3
  • CONCORDIA CHIAJNA (2. Liga)–FC VOLUNTARI 2–3
  • „U” CRAIOVA 1948 (3. Liga)–KOLOZSVÁRI „U” (2. Liga) 2–3 (2–2), hosszabbítás után

Kapcsolódók

Kimaradt?