Tenisz: sérülés miatt visszalépett Simona Halep


-A A+Hátfájdalmakra hivatkozva feladta a mérkőzést Simona Halep a 2,828 millió dollár összdíjazású vuhani torna nyolcaddöntőjében.

A világranglista (WTA) hatodik helyén álló román lány 4:2-re vezetett az első szettben a kazah Jelena Ribakina (WTA-50.) ellen, aztán elveszített zsinórban három játékot, majd 47 perc után, 4:5, 30-30-as állásnál hátproblémák miatt feladta a mérkőzést.

Halep majdnem 30 ezer dolláros pénzdíjat és 105 ranglistapontot kap a tornán nyújtott teljesítményéért, Jelena Ribakina pedig a címvédő fehérorosz Arina Szabalenka és a holland Kiki Bertens közötti találkozó győztesével játszik majd a negyeddöntőben.

A mérkőzés után Halep azt mondta, az egyik fonák ütésnél éles fájdalmat érzett. „Nem tudom, hogy a régi hátsérülés újult-e ki vagy sem. Másnak tűnik, de ugyanazon a helyen van" – fogalmazott.

Halepnek a női párosok nyolcaddöntőjében is pályára kellett volna lépnie Vuhanban, Raluca Olaruval az oldalán. Wimbledoni diadala után a konsatncai teniszező nem találja a formáját.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X