Erste Liga: ismét hosszabbításban nyert a Csíkszeredai Sportklub

Bár kétszer is vezetett Csíkszeredában az Újpest, végül meg kellett elégednie egy ponttal, miután hosszabbításban vereséget szenvedett a Sportklub ellen. A mindhárom játékrészben döntetlent hozó mérkőzést végül Becze Tihamér zárta le a rendes játékidő lejárta utáni első percben lőtt góljával.

Lassan gyülekeztek a nézők a Vákár Lajos műjégpálya lelátóin, a hangulatra rányomta a bélyegét, hogy felemásan kezdte a Sportklub az idei tétmeccsek sorozatát. A székelyföldiek idei két Erste Liga-mérkőzésükből egyet rendes játékidőben, egyet hosszabbításban nyertek meg, román bajnokin viszont kikaptak a Brassótól.

Az UTE két vereséggel a háta mögött érkezett Csíkszeredába. Sok hibával játszottak a felek az első harmadban, mindkét csapat játéka elég esetlegesnek tűnt. Gyors gólváltás pörgette fel a játékrész közepén az eseményeket. Előbb Pance emberhátrányban lépett meg és talált be Szamankovnak (0-1), majd egy percre rá Taratukhin egalizált (1-1). A hazaiak mutattak többet a játék szépségeiből a harmad utolsó részében, ám eredménytelenül tették mindezt, maradt a döntetlen.

Feljavult a játék a második harmadra, mindkét csapat pontosabban játszott és az iramra sem lehetett panasz. Újra az első harmad forgatókönyve szerint alakult a meccs állása: az UTE szerzett vezetést Carlson révén (1-2), amit néhány perc múlva Rokaly Szilárd egyenlített ki (2-2). Így semmi sem dőlt el a harmadik játékrész előtt, a hazai szurkolók pedig reménykedhettek, hogy csapatuk feljavuló játéka eredményességgel is párosulni fog.

Nem voltak hiú ábrándok a hazai hívek részéről a második játékrész végén megfogalmazódott remények, a Sportklub nagy elszántsággal kezdte a záró harmadot. Ez a harcosság meghozta a vezetést is, kanadai összjáték végén Pelley talált be Duscheknek, McLean adott zseniális gólpasszt honfitársának (3-2). Ezúttal az UTE nem hagyta magát és tette semmissé a hazai előnyt: alig néhány perc elteltével Carlson ismét eredményes volt (3-3). A rendez játékidőben nem esett több találat, következett a hosszabbítás, amelyben nem sok időt hagyott izgulni a Sportklub, amely Becze révén negyven másodperc alatt a maga javára döntötte a mérkőzést (4-3).

Erste Liga alapszakasz

Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 1750 néző

Csíkszeredai Sportklub – Újpest 4–3 (1–1, 1–1, 1–1, 1–0) - h.u.

Gólszerzők: Taratuhin (12.p.), Rokaly (40.p.), Pelley (45.p.), Becze (61.p.), illetve Pance (11.p.), Carlson (34. és 49.p.)

Kapura lövések száma: 46, ill. 27

Kiállításpercek: 12, ill. 12

Kapcsolódók

Kimaradt?