Eb-selejtező: a román és a magyar válogatott is bajba került az ultrák idegengyűlölete miatt

A magyar és a román válogatottnak is zárt kapuk mögött kell lejátszania a következő Eb-selejtező mérkőzését a szurkolóik rasszizmusa és idegengyűlölete miatt - döntötte el pénteken az UEFA.

Az európai szövetség a szeptemberi 9-i Magyarország-Szlovákia Eb-selejtezőn elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt büntette a magyar válogatottat. A Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) mintegy 60 ezer eurós büntetést kell befizetnie, mert az ultrák a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, "szar Szlovákia" és más gyűlölködő rigmusokat. A magyar válogatott október 10-én Horvátország vendége lesz Splitben, majd 13-án fogadja Azerbajdzsánt a Groupama Arénában.

A román válogatottnak elsősorban azért kell a következő, Norvégia elleni mérkőzését zárt kapuk mögött játszania, mert a szurkolók a Spanyolország és Málta elleni Eb-selejtező mérkőzésén is gyalázták a magyarokat. A román szövetségnek (FRF) ugyanakkor egy 83 ezer eurós büntetést is be kell fizetnie az UEFA kasszájába.

Kapcsolódók

Kimaradt?