Bronzérmet nyert Novák Ede a hollandiai parakerékpáros világbajnokságon


-A A+Bronzérmet nyert csütörtökön az MC4 kategóriában Novák Ede a hollandiai Emmenben zajló parakerékpáros világbajnokságon.

Novák, aki a Román Kerékpáros-szövetség elnöke, 41 perc 38 másodperc alatt tette meg a verseny 31,2 kilométers távját, amelyet a szlovák Jozef Metelka 40 perc 50 másodperc, az orosz Szergej Pudov pedig 41 perc 08 másodperc alatt teljesített. „Nincsenek szavaim arra, hogy leírjam, mit érzek hat év után. Ismét a világbajnokság dobogóján vagyok, ez egy álom nekem. Nagyon sokat edzettem, de az elmúlt hat évben nem álltam dobogóra ... Nagyon nehéz volt ezekben az években, de ez az érem visszaadta az önbizalmamat. (...) Minden időmet arra fogom fordítani, hogy újabb érmet szerezzek a tokiói Paralimpiai Játékokon” - írta pénteki Facebook-bejegyzézében Novák Ede.

Novák olimpiai bajnoki címet szerzett a C4-es kategória üldözőversenyében a londoni Paralimpiai Játékokon. A csíkszerdeai sportolónak még van két olimpiai ezüstérme, és több érmet szerzett az Európa- és világbajnokságokon. 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X