Minősíthetetlenül gyalázták ismét a magyarokat a román ultrák

A román sportsajtó szerint reális az esélye annak, hogy a román labdarúgó válogatottnak zárt kapukkal kell lejátszania a következő itthoni mérkőzését, mert a román ultrák a Málta elleni vasárnap esti Eb-selejtezőn ismét kiviselték magukat.

A szurkolók célpontjai ismét a magyarok voltak. A mérkőzés elején nyomdafestéken nem tűrő módon gyalázták Magyarországot , percekig skandálták, hogy „Ungaria ne suge p***”. A helyzet annyira elfajult, hogy a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) sajtósa, Gabriel Berceanu kénytelen volt a 19-ik percben a hangosbemondón csillapítani az ultrákat – számolt be a gsp.ro.

„Kedves nézőink! Már így is kényes helyzetben vagyunk a Spanyolország elleni mérkőzésen történtek miatt. Nem kellene megkockáztatnunk azt, hogy az Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából rendkívül fontos, Norvégia és Svédország elleni mérkőzést zárt kapukkal játsszuk. Nincs helye xenofób üzeneteknek!” – figyelmeztetett Gabriel Berceanu.

A FRF sajtósa arra utalt, hogy a Spanyolország elleni múlt heti meccsen szintén a magyarokat és Magyarországot gyalázta a román szurkolók egy része. Ráadásul a világsajtót is bejárta, hogy fütyüléssel és skandálással zavarták meg a korábbi spanyol vezetőedző kislányának gyászszünetét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?