Ismét idegenbeli vereséget szenvedett a FK Csíkszereda

Újabb történelminek nevezhető mérkőzésen lépett pályára az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgó csapata. Először került ugyanis a tévéképernyőkre a csíkszeredai csapat bajnoki fellépése. Nem sikerült jól a televíziós bemutatkozás, a székelyföldi csapat kétgólos vereséget szenvedett a vasárnap kora délutáni találkozón.

Lehangoló látványt nyújtott a mérkőzés helyszíne: a szebb napokat megélt konstancai stadion hiányos széksorokkal és egyenetlen játéktérrel fogadta a pályára lépő csapatokat. Ma már nehéz elképzelni, hogy valaha ebben a stadionban játszottak először villanyvilágításos futballmeccset Romániában. A nézőket sem hozta túlzottan lázba a székelyföldiek fellépése, szinte üres lelátók előtt harsant fel a kezdő sípszó. A kilátogatók és a tévénézők azt láthatták, hogy jó iramban, de meglehetősen óvatosan kezdtek a felek. Az első igazán nagy lehetőség a hazaiak előtt adódott, Ionut Stoica kapott jó átadást, a lesgyanús helyzetben kilépő játékos lapos lövését lábbal védte Bordás. Újabb egy perc múlva egy bal sarokra tartó lövést kellett fognia a Csíkszereda hálóőrének.

A 13. percben, az első vendégszögletnél felhangzott a hazai tábor torkából a „Románia, Románia” rigmus, az ember nemzetközi mérkőzésen érezhette magát. Nem jegyezhettünk fel sok helyzetet, de mindkét oldalon adódott gólszerzési lehetőség a második negyedórában is: a 15. percben ismét Ionut Stoica lőtt mintegy húsz méterről, de lövése fölé szállt, a 23. percben pedig Erdei életerős lövése kerülte el a jobb felső sarkot. A 26. percben látványos megoldásnak tapsolhattak a nézők: Alexandru Stoica ollózva vette célba Bordás kapuját, ám magabiztosan védett a magyarországi hálóőr. A harmincadik percben az első fél óra legnagyobb helyzetét hagyta ki Barta a vendégek részéről miután a jobb saroknál kapott jó ütemű beadást közvetlen közelről lőtte a kapusba. A 32. percben cserélni kényszerült a Farul: Kanda helyére Patrick Petre érkezett.

A 38. percben Barta kapott sárga lapott, miután a vendég tizenhatosnál szabálytalankodott. A megítélt szabadrúgást Patrick Petre végezte el, a jobb oldalra átszálló labdát senkitől sem zavartatva Viorel Vică öt méterről lőtte a hosszú sarokba. A lövés pillanatában ketten is lesen állva zavarták Bordás kapust, de a játékvezető szabályosnak ítélte meg a találatot (1-0). A 45. percben Răzvan Greu lépett oda sárga lapot érően Edernek, még ugyanebben a percben Doumbia is besárgult a hazaiak részéről egy szabadrúgást megelőző lökdösődést követően. Ez volt az első félidő utolsó momentuma, így hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő első percei a hazaiaké voltak, sorra futottak a kék-fehérek támadásai, a csíkszeredaiak rendre csak szabálytalanságok árán tudták megállítani a Farul akcióit. Egy ilyen szabálytalanság után megítélt szabadrúgást követően az 53. percben ismét Bordásnak kellett megmutatni tehetségét, Alexandru Stoica életerős lövését öklözte ki a 23-as mezt viselő vendégkapus. Az 57. percben a Csíkszereda is eljutott a hazai kapuig, Eder lőtt távolról, ám a hazaiak kapusa hárítani tudott. Két perccel később hatalmas lehetőséget hagyott ki a hazai csapat, Alexandru Stoica közelről lőtt mellé, nagy esély volt a 2-0-hoz. A 70. percben ismét Bordásnak kellett nagyot mentenie, a bal felső sarok felé veszélyesen hulló távoli lövést öklözte szögletre, majd a sarokrúgás után ölelt magához egy újabb hazai próbálkozást.

A 70. perc táján éledezett az FK Csíkszereda, több akciójában is benne volt a gólszerzés lehetősége. A kihagyott vendéghelyzetek után mégis a Farul szerzett újabb gólt: egy ellentámadás végén kihasználva a vendégvédők helyezkedési hibáit, Ionuț Stoica lőtte ki bal oldalról a hosszú sarkot a 73. percben (2-0). A 85. percben Raul Palmeș veszélyeztetett, a hazai kapus szögletre mentette a jobb felső sarok felé szálló emelést. Ez volt a mérkőzés utolsó feljegyezhető momentuma, a hátralévő percekben nem történt említésre méltó. A Farul Konstanca fegyelmezett játékával magabiztosan tartotta otthon a bajnoki pontokat, míg a Csíkszereda továbbra is adós az idegenbeli jó játékkal. A folytatásban szeptember 14-én, szombaton a Temesvári Ripensiát látják vendégül a székelyföldi piros-feketék a másodosztályú bajnokságban, előtte azonban még vár egy kupamérkőzés a szeredaiakra Barcarozsnyón a jövő hét szerdáján.

Román másodosztályú labdarúgó bajnokság, 6. forduló

  • Konstanca, 1500 néző
  • Farul Constanța – FK Csíkszereda 2-0 (1-0)
  • Gólszerzők: Viorel Vică (38.p.), Ionuț Stoica (73.p.)
  • További erdmények:
  • Saelele – Politechnica Timișoara 2-0
  • Mioveni – Metaloglobus București 2-2
  • Pandurii – Buzău 0-0
  • Sportul Snagov – Dunărea Călărași 0-2
  • Concordia Chiajna - Școlar Reșița 2-1
  • Juventus București – Argeș Pitești 0-2
  • Rapid București - Șirineasa 1-2
  • Ripensia Timișoara – Petrolul 0-1
  • Később:
  • U –Cluj – UTA Arad

Kapcsolódók

Kimaradt?