Jégkorong: kettős győzelemmel kezdett a Csíkszeredai Sportklub

Lejátszotta első két mérkőzését a román bajnokságban a Csíkszeredai Sportklub csapata. Az elmúlt szezon kupagyőztese a város „kistestvér”, a Sapientia U23 ellen lépett pályára pénteken és szombaton és aratott mindkétszer magabiztos győzelmet.

Első felvonás: 9-1

Valchar ügy ide, vagy oda, a csíkszeredaiak bizony már érezték, hogy hosszú volt az uborkaszezon, és ha nem is jöttek sűrű tömött sorokban a Vákár Lajos Műjégpálya felé a játékra kiéhezett hokiszurkolók, pénteken kora este azért összegyűltek néhány százan megnézni a Sportklub első hazai tétmeccsét. Az ellenfél a mindössze egy szezon „régiséggel” rendelkező Sapientia U23 csapata volt, amely valamilyen szinten a Sportklub fiók-együttesének tekinthető.

Ennek megfelelően alakult az első mérkőzés, negyed óra elteltével már 3-0 állt az eredményjelzőn, különösen a hazaiak idegenlégiósai voltak elemükben: sorrendben Brophey, Shalla és Taratukhin voltak eredményesek. A második játékrészben is folytatódott a Sportklub fölénye és megérkeztek a székely gólok is: Pelley és Taratukhin góljait ezúttal Papp Szabolcs és a vállsérüléséből visszatérő Fodor Csanád foglalták keretbe. A 31. percben pedig megszületett az egyetemisták első találata, amit nagy tapssal jutalmaztak a nézők, ezzel 7-1 állt a táblán a második szünetet jelző dudaszó elhangzásakor. Az utolsó harmad nem hozott sem változást, sem szép játékot. A zöld mezes Sapientia beletörődött a sorsába, a Sportklub pedig nem erőltette a góllövést. Két találat még így is született, a hazaiak részéről előbb Rokaly Szilárd, majd újra Fodor volt eredményes, a 46. percre kialakult a 9-1-es végeredmény.

Második felvonás: 15-3

Szombaton némileg kevesebben látogattak ki a párharc második felvonására, ám akik ott voltak, nem csalódtak. Jó iramú, gólgazdag találkozót játszottak a felek és ezúttal jobb partnernek bizonyult a Sapientia is, akik ha nem is tudták szorossá tenni a találkozót, de néhány szép megoldással megmutatták, hogy fiatal jégkorongozó tehetségekből nincs hiány Székelyföldön.

Az első harmadban ugyanúgy háromgólos különbség alakult ki a csapatok között, mint előző nap, ám ezúttal 4-1-es eredménnyel mentek első pihenőre a felek. A nagy játékkedvvel játszó, a közelmúltban a magyar válogatottban is bemutatkozó Becze Tihamér két gólt is szerzett, mellette Shalla és Papp voltak eredményesek, a Sapientia részéről Ilyés Tamás válaszolt.

A második harmadban fokozódott a hazai nyomás. A Sportklub játékát nézve megállapíthatták a hazai nézők, hogy az erőnléttel nem lesz gond az új szezonban. Lendületes, fizikális és célratörő hokit mutattak a Sportklubosok. Az eredményességre sem lehetett panasz: a második 20 percben is betettek közé hármat, Brophey, újra Becze, majd Fodor voltak a gólszerzők (7-1).

Gólfesztivált hozott az utolsó játékrész, a hazaiak összesen nyolcszor, míg a Sapientia kétszer talált a ketrecbe. Becze további két találatot szerezve összesen öt góllal zárt, Pelley, Taratukhin, Brophey és Györfy Tihamér egyszer-egyszer, Shalla pedig kétszer talált be az utolsó húsz percben. Említsük meg Gecse Olivért is, aki a Sapientia két gólját lőtte. A találkozó végén joggal kapott nagy tapsot mindkét csapat. Jellemző a találkozó sportszerűségére, hogy a játékvezetők mindössze egy-egy két perces büntetést osztottak ki ezen a napon.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz, első mérkőzés

  • Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 400 néző
  • Csíkszeredai Sportklub–Sapientia U23 9–1 (3–0, 4–1, 2–0)
  • Gólszerzők: Brophey (2.p.), Shalla (8.p.), Taratuhin (16. és 27.p.), Papp (21.p.), Pelley (25.), Fodor (29. És 46.p.), Rokaly Sz. (43.p.), illetve Szopos Ottó (31.p.)
  • Büntetőpercek: 4, illetve 6 perc
  • Román jégkorongbajnokság, alapszakasz, második mérkőzés
  • Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 200 néző
  • Csíkszeredai Sportklub–Sapientia U23 15–3 (4–1, 3–0, 8–2)
  • Gólszerzők: Becze (1., 18., 24., 49. és 52.p.), Shalla (8., 55. és 56.p.), Papp (10.p.), Brophey (21. és 49.p.), Fodor (31.p.), Pelley (42.p.), Taratuhin (48.p.) és Györfy (50.p.), illetve Ilyés T. (17.p.) és Gecse O. (54. és 55.p.).
  • Büntetőpercek: 2, ill. 2 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?