Otthon tartotta a Gyergyói HK a Gyilkos-tó Kupát

Hazai győzelmet hozott a Gyergyószentmiklóson megrendezett háromnapos felkészülési torna. A Gyergyói Hoki Klub mindhárom ellenfelét legyőzve lett első, az aranyérmekről döntő összecsapáson a Csíkszeredai Sportklub csapatánál bizonyultak jobbnak.

Székely győzelmek a nyitónapon

Péntektől vasárnapig tartott a gyergyószentmiklósi Gyilkos-tó Kupa, melyen a házigazdákon kívül a Fehérvári Titánok, a Csíkszeredai Sportklub, valamint a Bukaresti Steaua csapatai léptek jégre. A nyitómérkőzésen az Erste Liga küzdelmeiben érdekelt fehérvári és csíkszeredai kék-fehérek csaptak össze. Bár szép játék nem alakult ki a kinti nagy meleg miatt lágy felületű jégen, de küzdelemben nem volt hiány. A székesfehérváriak ugyan egy góllal megnyerték az első harmadot, de ezt követően csak csíkszeredai gólok születtek, méghozzá a második és a harmadik harmadban is kétszer találtak be Jason Morgan tanítványai.

A pénteki nap másik mérkőzésén a házigazda Gyergyói Hoki Klub nehezen kerekedett felül a román bajnokságra készülő Steauán. A kétszer is egyenlítő bukaresti csapat nem adta könnyen magát és veterán hálóőrének, Catrinoinak is sokat köszönhettek a szebb napokat is megélt fővárosiak, hihetetlen formában védett a negyven éves kapus. Ennek ellenére, ha nehezen is, de megszerezte a győzelmet a GYHK, megörvendeztetve szinte telt háznyi közönségét.

Küzdelmes mérkőzések a második napon

Régi hagyományokra visszatekintő mérkőzéssel folytatódtak a küzdelmek a második napon: a Sportklub a Steaua ellen lépett jégre és aratott háromgólos győzelmet. Nehezen lendült játékba a bukaresti (valójában évek óta erdélyi albérletben edző és játszó) gárda és mire felvette a játék ritmusát, négygólos előnybe került a Sportklub. Innen kissé kiegyenlítettebbé vált a meccs, de semmi nem veszélyeztette a csíkszeredaiak győzelmét, akik végül három góllal bizonyultak jobbnak a régi riválisnál.

Lemásolta előző eredményét a Gyergyói Hoki Klub és a felkészülési torna második napján is 3-2-re győzött. Bár kétszer is előnybe került a Fehérvári Titánok csapata, ám nem tudták megőrizni a vezetést és a kiegyenlítő GYHK az utolsó percben a győzelmet is behúzta. Így a zárónap előtt eldőlt, hogy a Gyergyó-Sportklub összecsapáson fog eldőlni az aranyérmek sorsa a torna zárónapján.

Hazai öröm

Kiütéses fehérvári győzelem vezette fel a nap székely csúcsrangadóját: a Fehérvári Titánok csapata tíz gólt ütve győzte le az utolsó napon kevés ellenállást kifejtő Steauát. A bronzérmekről is döntő mérkőzés első harmada még viszonylag szoros küzdelmet hozott, a fehérvári gólokra rendre érkezett válasz a vörös-kékek részéről. Ám az első harmad 4-2-es eredménye után a második játékrész végén már 8-2-t mutatott az eredményjelző. A vége 10-3 lett a magyarországi csapat javára, amely megszerezte első győzelmét a tornán és ezzel együtt a Gyilkos-tó Kupa harmadik helyét is, míg a fővárosi alakulat három vereséggel a negyedik helyen zárt.

A felkészülési torna záró mérkőzésén a Gyergyói Hoki Klub és a Csíkszeredai Sportklub csapott össze és játszott jó iramú, izgalmas, ám helyenként sok hibával tarkított mérkőzést. A háromszor húsz perc után a hazaiak örülhettek, akik végül háromgólos győzelmet arattak a székely rangadón. Az első harmad végén még a Sportklub vezetett Láday Tamás 9. Percben szerzett góljával, ám ezt követően nem találta a gyergyói védelem ellenszerét a csíkszeredai csapat, míg a GYHK fokozatosan átvette a játék irányítását és lelkes hazai közönsége előtt három góllal jobbnak bizonyult megyei riválisánál. Az látszott a mérkőzés során, hogy mindkét csapat meghatározónak tűnő légiósokat tudott igazolni és biztos, hogy mind a Sportklubbal, mind a Gyergyói Hoki Klubbal komolyan kell számolnia a szeptember 13-án rajtoló ERSTE Liga mezőnyének.

Gyilkos-tó Kupa, felkészülési torna, Gyergyószentmiklós
Péntek
Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok 4–1 (0–1, 2–0, 2–0). Gólszerzők: Shalla (25. P.), Becze (32.p.), Brophey (46.p.), McLeon (58.p.) illetve Dézsi B. (20.p)
Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua 3–2 (1–0, 1–1, 1–1). Gólszerzők: Góga (6. P.), Zagidullin (30. és 50.p.), illetve Maszlov (22.p.), Nimenko (42.p.).
Szombat
Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 6–3 (3–0, 3–2, 0–1), gólszerzők: Shalla (3. és 35. P.), Pelley (5. és 19.p.), Salló A. (26.p.), Bíró T. (33.p.), illetve D. Andrij (30.), Nimenko (32. és 50.)
Gyergyói Hoki Klub–Fehérvári Titánok 3–2 (1–1, 0–0, 2–1), gólszerzők Péter Zs.(19. P.), Lescovs (50.p.), M. Constantin (59.p.), illetve Mihály Á. (11.p.), Császár H. (46.p.)
Vasárnap
Fehérvári Titánok–Bukaresti Steaua 10–3 (4–2, 4–0, 2–1). Gólszerzők: Péter A. (3), Balogh B. (2), Zion, Campbell, Buzás A., Nagy Á., Dézsi B., illetve Sztepanov, Nimenyko, Lusneac.
Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub 4–1 (0–1, 1–0, 3–0). Gólszerzők: Kozma Zs. (26.p.), Lescovs (45. és 50.p.), Vorobjev (60.p.), illetve Láday T. (9.p.)

A torna végeredménye:

  • 1. Gyergyói Hoki Klub 9 pont
  • 2. Csíkszeredai Sportklub 6 pont
  • 3. Fehérvári Titánok 3 pont
  •  4. Bukaresti Steaua 0 pont

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?