Futsal BL: könnyed csíkszeredai siker a nyitómeccsen

Lejátszotta első csoportmérkőzését Athénban a futsal Bajnokok Ligája selejtezőinek C-csoportjában a csíkszeredai Imperial Wet futsalcsapata. A székelyföldi csapat nagyarányú győzelmet aratott az ír bajnok Blue Magic FC ellen, Marko Pršić mesterhármast ért el.

Sikerrel kezdte meg szereplését az UEFA szabályai miatt Futsal Klub Csíkszereda néven pályára lépő Imperial Wet futsalcsapata.

Az athéni Dais Athletic and Cultural Center nevű sportközpontban ugyan nem teltek meg az 1200 néző befogadására alkalmas lelátók, de így is szép számú közönség figyelte, ahogy a csíkszeredai csapat a második percben előnybe került, öt perc elteltével pedig már két góllal vezetett ír riválisával szemben.

Erőteljes mezőnyfölényben játszott a székelyföldi csapat, amely a félidő végéig meg sem állt hat gólig, miközben az ellenfélnek esélye sem volt a gólszerzésre. A második félidő játékára rányomta a bélyegét az első félidőben kialakult nagy különbség. Minden cserejátékos játéklehetőséget kapott a csíkszeredaiaknál, akik végül további három gólt szerezve léptek túl szigetországi ellenfelükön.

Futsal Bajnokok Ligája-selejtező, C-csoport, Athén. Csíkszeredai Futsal Klub–Blue Magic FC 9–0, gólszerzők: Fl. Matei (2. p.), Hector (5. p), Prsic (11., 31. és 40. p.), Alvaro (13. és 40. p.), M. Matei (16. és 17. p.). A másik meccsen: Futsal Minerva (svájci)–AEK Futsal Athén (görög) 4–3. A 2. forduló programja, augusztus 29., csütörtök: Futsal Minerva–Futsal Klub Csíkszereda (17.30), AEK Futsal Athén–Blue Magic FC Dublin (20.00).

Kapcsolódók

Kimaradt?