US Open: Ana Bogdan bejutott a második fordulóba, Monica Niculescu kiesett

Ana Bogdan bejutott az idei utolsó Grand Slam-torna, a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) második fordulójába, miután hétfőn egy 70 perces mérkőzésen 6:3, 6:1 arányban legyőzte a brit Hariet Dartot. Monica Niculescu nem jutott tovább az első fordulóból.

A női profi teniszezők (WTA) világranglistájának 153. helyén álló Bogdan teljesítményéért 100 ezer dollárt és 50 WTA-pontot kap, és a következő fordulóban a horvát Petra Martic-csal (WTA-22.) játszik, aki hétfőn 6:4, 4:6, 6:1-re verte a szlovén Tamara Zidanseket (WTA-66.).

Monica Niculescu vereséget szenvedett az első fordulóban a mindössze 19 éves Dajana Jasztremszkától. Az ukrán teniszező (WTA-32) 6:4, 1:6, 6:2 arányban győzött 32 éves román ellenfelével szemben.

Niculescu 58 ezer dollárt és 10 WTA-pontot kap egyéniben, de a versenyt párosban folytatja, igaz, ott is nehéz ellenfele lesz. A román lány az orosz Margarita Gaszparian oldalán a nyolcadik helyen kiemelt Viktoria Azarenka, Ashleigh Barty orosz-ausztrál párossal méri össze erejét.

Simona Halep az amerikai Nicole Gibbs ellen kedzei meg szereplését kedden.

Az első forduló sztármérkőzésén az amerikai Serena Williams nem egészen egy óra alatt 6:1, 6:1-re lehengerelte az orosz Marija Sarapovát.

A 139. alkalommal zajló amerikai nemzetközi teniszbajnokság első fordulójában Fucsovics Márton öt szettben 6:3, 4:6, 2:6, 6:3, 3:6-ra kikapott a grúz Nikoloz Baszilasvilitől, a magyar versenyző ezzel búcsúzott a további küzdelmektől.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?