Liga 1: továbbra is veretlen a Kolozsvári CFR és a Sepsi OSK

Nagyszerűen sikerült a Kolozsvári CFR főpróbája a szerdai Bajnokok Ligája playoffkörének prágai visszavágója előtt, Dan Petrescu tanítványai 4-1-es győzelmet arattak a labdarúgó Liga 1 hetedik fordulójában a FC Botoșani ellen és ezzel felálltak a tabella első helyére. A Sepsi OSK is megőrizte veretlenségét, a háromszékiek 1-1-es döntetlennel térhet haza Giurgiuból, ahol az Academica Clinceni vendégeként léptek pályára.

Eltérve az eddigi gyakorlattól nem a második csapattal állt ki a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 hetedik fordulójában a FC Botoșani ellen. Dan Petrescu egyfelől szerette volna játékban tartani játékosainak egy részét a szerdai Bajnokok Ligája visszavágója előtt, másfelől pedig tartott az eddig veretlen bukovinaiak játékerejétől. 

A vasutasok edzőjének óvatossága jogosnak tűnt a mérkőzés elején, ugyanis az első tíz percben a vendégek alaposan ráijesztettek a Constantin Radulescu stadion 2 nézőjére, ugyanis három távoli lövéssel tesztelték Arlauskis reflexeit.

Ezután a kolozsváriak stábja elvégezte a szükséges finomhangolásokat és fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását. A 19. percben Deac a hátulról érkező Pereirához játszotta a labdát, a francia a rövid csel után középmagasan kilőtte a hosszú sarkot. Alig hat perccel később Deac észrevette, hogy Hankics rosszul állította fel a sorfalát a CFR szabadrúgásánál és laposan, a fal mellett a hálóban gurított. Szünetre már  3-0-ra mehettek a vasutasok, miután Deac újabb gólpasszából Păun is betalált.

A második félidőben egy kicsit visszavett a hazai csapat, az újabb gólra a 73. percig kellett várni, amikor Deac értékesítette a Păun által kiharcolt büntetőt. A vendégek szépítő gólját Cîmpanu szerezte a 80. percben.

A CFR 5 győzelemmel és 2 döntetlennel immár 17 pontos és visszavette a vezetést a tabellán a Poli Iașitól.

Az első szombati összecsapáson, a giurgiu-i stadion tikkasztó melegében fogadta az újonc Academica Clinceni a Sepsi OSK csapatát. László Csaba tanítványai öt döntetlen mellett egyetlen győzelmet könyvelhettek el az eddigi hat fordulóban és a háromszékiek nagyon remélténykedtek a 3 pont elhozásában.

A vezetést a házigazdák szerezték meg a 24. percben büntetőből Cebotaru révén, majd a 36 percben Karanovic sarkazással egyenlített. Gól már nem esett több annak ellenére, hogy a mérkőzés utolsó negyedóráját a vendégek emberelőnyben játszották le.

Labdarúgó Liga 1, a 7. forduló mérkőzései
Poli Iasi–Chindia Târgoviște 2–2
Universitatea Craiova–Astra Giurgiu 1–0
Academica Clinceni-Sepsi OSK 1-1
Kolozsvári CFR–FC Botoșani 4-1
FC Viitorul– FC Voluntari (vasárnap, 18 óra)
Medgyesi Gaz Metan–FCSB (vasárnap, 21 óra)
Bukaresti Dinamo–Nagyszebeni Hermannstadt (hétfő, 21 óra)

Kapcsolódók

Kimaradt?