A Bayern 37 millió euróért vásárolja ki Mario Götzét a Borussiától

Mario Götze, a Borussia Dortmund labdarúgója nyártól a Bayern Münchenben folytatja pályafutását – adta hírül kedd reggel a Bild. A délelőtt folyamán aztán a Dortmund hivatalos honlapján megerősítette a lap értesüléseit, és hivatalos közleményben tudatta, hogy a középpályás a bajoroknál folytatja.

A Bayern ügyeiben általában kiválóan tájékozott Bild szerint a bajor klub kifizeti a 37 milliós kivásárlási árat a 20 esztendős középpályásért, és a nyártól évi hétmillió eurós fizetést folyósít majd neki. Előbbit megerősítette a Borussia Dortmund hivatalos közleményében, utóbbiról nem számolt be. Később a Bayern München is elismerte az igazolást, a bajor csapat honlapján megjelent közleményben megjegyzik, a megegyezés hírét csak a szerdai Borussia–Real összecsapás után akarták közölni a dortmundiakkal.

Götzét a BL-elődöntőre készülő Dortmundhoz 2016-ig kötötte volna szerződés, ám a Bayern hajlandó kifizetni a Bundesliga-rekordot jelentő 37 millió eurós kivásárlási árat, így már a nyáron klubot vált a válogatott futballista. A középpályást egyébként hírbe hozták a Real Madriddal, a Manchester Cityvel, az Arsenallal és a Barcelonával is.

Götze és ügynöke, Volker Struth már napokkal ezelőtt jelezte a Borussia Dortmund vezetőinek, hogy a középpályás távozni szeretne a klubtól és a Bayern Münchenben folytatná pályafutását, mely kifizetné kivásárlási árát – jelezte közleményében a BVB.

„Mérhetetlenül csalódottak vagyunk, de hangsúlyozzuk, hogy Götze és ügynöke viselkedése is megfelelt a szerződésben foglaltaknak" – mondta Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund vezérigazgatója.

Jürgen Klopp vezetőedző és Michael Zorc sportigazgató is arra kéri a szurkolókat, hogy támogassák a Real Madrid elleni BL-elődöntőn Götzét és a csapatot is.

A válogatott középpályás átigazolása Bundesliga-rekord, hiszen német klub sosem fizetett egy másik német egyletnek ennyi pénzt egyetlen játékosért. A legnagyobb igazolás is a Bayern München nevéhez fűződik, a tavaly az Athletic Bilbaótól érkező Javi Martínez 40 millió eurót kóstált.

Götze egyébként született bajor, a Münchentől mintegy 115 kilométerre található Memmingenben látta meg a napvilágot. Családja Dortmundba költözött, mikor a kis Mario hatéves volt. A középpályás 2001 óta futballozik a város első számú csapatában, a Borussia Dortmundban.

Kimaradt?