BL-selejtező: 1-1-es állásról várja visszavágóját a Kolozsvári CFR és a Ferencvárosi TC

A Ferencváros kedden 21 órától játssza a Dinamo Zagreb elleni párharc hazai visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában, s a magyar bajnok kedvező helyzetben van, mivel egy hete 1-1-et ért el a horvát fővárosban. Ugyancsak 1-1-es állásról folytatódik háromnegyed órával későbbi kezdettel (21.45) a Kolozsvári CFR és Celtic Glasgow párharca Skóciában.

Minden a Celtic mellett szól

A Kolozsvári CFR múlt szerdán 1-1-es döntetlent játszott a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban az 50-szeres  skót bajnok Celtic Glasgow ellen. A vasutasok Rondón révén megszerezték a vezetést, de a skótok még az első félidőben kiegyenlítettek. A nagyjából kétszer olyan drága kerettel rendelkező Celtic ezzel az idegenben szerzett góllal a párharc első számú esélyesévé lépett előre, Dan Petrescu tanítványainak a 60 ezres Celtic Parkban mindenképpen gólt kell szerezniük a továbbjutás érdekében.

Mindkét csapat nagyarányú győzelemmel hangolt a kedd esti összecsapásra, a Celtic 5-2-re verte idegenben a Motherwell-t, a CFR második csapata pedig 3-0-ra iskolázta le a Nagyszebeni FC Hermannstadt alakulatát. 

A párharc győztesére a BL-selejtező negyedik (utolsó) fordulójában a Slavia Prága vár. Annak az összecsapásnak a nyertese a BL csoportkörében, a vesztese pedig az EL csoportkörében folytathatja. A Celtic-CFR párharc vesztese az Európa-liga-selejtező negyedik fordulójába kerül át, ahol a Sheriff Tiraszpol-AIK Stockholm összecsapás (az első mérkőzésen a svédek 2-1-re nyertek Moldovában) győztesével mérkőzik meg az EL-csoportkörbe jutásért.

A Fradinak ki kell kaparnia a gesztenyét

A Ferencváros-Dinamo párharc győztese a BL-selejtező negyedik fordulójában a norvég Rosenborggal vagy a szlovén NK Mariborral találkozik (az első meccsen a Rosenborg 3-1-re nyert Mariborban - szerk. megj.), és amennyiben ismét sikerrel jár, a csoportkörbe kerül, búcsúja esetén pedig az Európa-liga főtábláján folytathatja nemzetközi szereplését. A FTC és a Dinamo párharcának vesztese az Európa-liga-selejtező negyedik körébe kerül, és az izraeli Maccabi Tel-Aviv vagy a litván FK Suduva lesz az ellenfele (a Suduva 2-1-re győzött Izraelben- szerk. megj.).

A magyar bajnoki címvédő már a zágrábi döntetlennel megdöntötte saját - több mint ötvenéves - klubrekordját a legrangosabb európai kupasorozatban, hiszen korábban az 1965/66-os BEK-idényt kezdte úgy, hogy négy mérkőzésen nem talált legyőzőre, a múlt keddi összecsapás pedig már az ötödik ilyen találkozója volt Szerhij Rebrov vezetőedző együttesének.

A Ferencváros fehérorosz csatára, Mikalaj Szihnyevics a klub honlapján úgy fogalmazott, az 1-1 remek eredmény idegenben egy olyan csapat ellen, mint a Dinamo Zagreb. „Persze, voltak hibáink, de a lényeg, hogy jó helyzetből készülhetünk a visszavágóra. A legfontosabb, hogy ne kövessünk el buta hibákat. Csapatként kell felmennünk a pályára, nem szabad egyénieskedni, mindenkinek a közös célért kell küzdenie” – nyilatkozta. A támadójátékos elárulta, Szerhij Rebrov felhívta a figyelmüket, hogy ne menjenek bele fölösleges kakaskodásokba az ellenféllel, nehogy ezért sárga vagy piros lapot kapjanak, a horvátok ugyanis valószínűleg „utazni” fognak erre.

Az ukrán középpályás, Ihor Haratin - aki mind az öt eddigi kupameccset végigjátszotta - úgy vélekedett, a visszavágón többször kell kapura lőniük, mint Zágrábban, ehhez pedig több lehetőséget kell kidolgozniuk, helyzetbe kell hozniuk a csatárokat. „Gólokra lesz szükségünk ahhoz, hogy elérhessük a célunkat. Tudjuk, hogy komoly erőpróba vár ránk, de nagyon motiváltak vagyunk, mindent megteszünk azért, hogy egy újabb lépéssel közelebb kerüljünk az álmaink megvalósulásához” – szögezte le.

Az már a párharc első mérkőzése előtt biztossá vált, hogy a kedd esti visszavágón telt ház lesz a Groupama Arénában. A játékvezető a francia Ruddy Buquet lesz, aki magyar csapat meccsén eddig egyszer bíráskodott, amikor 2013-ban a Budapest Honvéd 2-0-ra kikapott a szerb Vojvodina otthonában az Európa-liga selejtezőjében.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló
kedd
Ferencvárosi TC-Dinamo Zágráb (21.00) - első mérkőzésen 1-1
Celtic Glasgow-Kolozsvári CFR (21.45) - első mérkőzésen 1-1

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?