FRISSÍTVE – BL: a Fradi a Mariborral vagy a Rosenborggal, a CFR a Slaviával játszhat a csoportba jutásért

FRISSÍTVE: Továbbjutása esetén a Ferencváros ellenfele a szlovén NK Maribor vagy a norvég Rosenborg lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában, míg a Kolozsvári CFR a cseh prágai Slaviával mérkőzhet a csoportba jutásért, ha továbbjut a harmadik fordulóból. Az európai szövetség (UEFA) az Európa Liga selejtezőjének 4. fordulójának sorsolását is elkészítette.

A hétfői sorsolást a Ferencváros–Dinamo Zágráb és a CFR–celtic Glasgow párharcok győztesei kiemeltként várták, így kapta meg a magyar bajnokcsapat a szlovén és a norvég aranyérmes összecsapásának továbbjutóját, míg a román bajnoki címvédő kolozsvári csapatnak a cseh Slavia jutott.

Az is eldőlt, hogy az FTC és a CFR hazai pályán kezdhet, a játéknapok augusztus 20-21. és augusztus 27-28. lesznek.

A BL. 3. selejtezőfordulójának első meccseit ezen a kedden és szerdán, a visszavágókat a jövő héten rendezik.

A rájátszás párosítása:

  • Bajnoki ág: Dinamo Zágráb (horvát)/Ferencváros–NK Maribor (szlovén)/Rosenborg (norvég), Kolozsvári CFR/Celtic (skót)–Slavia Prága (cseh), Young Boys (svájci)–Crvena zvezda (szerb)/FC Köbenhavn (dán), APOEL (ciprusi)/Qarabag (azeri)–PAOK (görög)/Ajax (holland).
  • Nem bajnoki ág: FC Basel (svájci)/LASK Linz (osztrák)–Club Brugge (belga)/Dinamo Kijev (ukrán), Basaksehir (török)/Olimpiakosz (görög)–Krasznodar (orosz)/FC Porto (portugál).

Sorsoltak az Európa Ligában is

Ha az FTC és a CFR nem jut tovább a BL-ben, a második számú klubtornán, az Európa Ligában folytathatja. A Ferencváros–Dinamo Zágráb párharc vesztese a Maccabi Tel-Aviv–Suduva izraeli–litván összecsapás vesztesével találkozik az EL 4. fordulójában (amelyben szintén a csoportba jutás a tét), míg a CFR–Celtic vetélkedő vesztesére a moldovai Sheriff és a svéd AIK csata kiesője vár majd.

Az startból az Európa Ligában induló, és még versenyben maradt román csapatok is megkapták „beosztásukat” a play-off-ra, arra az esetre, ha a 3. körből továbbjutnának (a magyar együttesek már mind kiestek). A FCSB, ha legyőzi a cseh Mlada Boleslavot, a Ventspils (lett)–Vitória (portugál) párharc győztesével csatázik a főtáblára jutásért, míg az Universitatea Craiova (ha el nem „meszeli” az UEFA a Honvéd elleni botrányokozásért, illetve, ha kiüti a görög AEK-t) a Sparta Prága (cseh)–Trabzonspor (török) versengés továbbjutójával meccselhet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?