Liga 2: pont nélkül maradt az FK Csíkszereda az első fordulóban

Történelmi mérkőzést játszott vasárnap az FK Csíkszereda labdarúgó-csapata Buzăuban, a székelyföldi város csapata korábban soha nem szerepelhetett a romániai másodosztály küzdelmeiben. Hargita megyét ilyen szinten korábban a Gyergyószentmiklósi Jövő FC (1979 és 1983 között), valamint legutóbb a borszéki Apemin gárdája képviselhette. A szezon első mérkőzésén minimális vereséget szenvedett a kissé megilletődötten játszó piros-fekete csapat a Gloria Buzău csapatától.

Nem mozgatta meg a havasalföldi város sportkedvelő lakosságát az FK Csíkszereda vendégjátéka, az egykor szebb napokat látott több mint 16 ezer fő befogadására alkalmas stadionban körülbelül kétezren jöhettek össze kezdésre. Köztük volt az az ötven csíkszeredai fanatikus is, akik vállalva a hosszú utazást a helyszínen biztatták a székelyföldieket. Az otthon maradók a Csíkszeredai Városnapok keretében a város főterén óriás kivetítőn követhették az eseményeket.

A kommentátor maga a város polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán volt, aki a helyszínről közvetítette az összecsapást. Meg is töltötték a székely város főterét a labdarúgás szerelmesei és olykor igazi meccshangulatban, több százan figyelték izgatottan, mire megy a javarészt fiatal magyar játékosokra épülő csapat rutinosabb ellenfelével.

Megilletődött játék

Hullámzó mérkőzést hozott az FK másodosztályú bemutatkozása. A kezdeti megilletődöttség után ugyan volt néhány ígéretes támadása a piros-feketéknek, de sok pontatlanság jellemezte a játékot. Mindkét oldalon szükség volt a jó kapusteljesítményekre, a hazaiak nem egyszer tették próbára Bordás Dániel képességeit, de a vendégek részéről Becze és Jebari is tesztelhette a pályafutása során több mint száz első osztályú mérkőzésen védő Balaurut. Az első félidő igazságosnak mondható 0-0-val zárult. A második játékrészt ott folytatták a felek, ahol az elsőt abbahagyták, de ahogy telt az idő, úgy nyert meg egyre több párharcot a hazai csapat.

Végül góllá érett a Gloria mezőfölénye: a 64. percben a végig agilisan játszó Cosmin Tucaliuc egy szerencsésen hozzá pattanó labdát lőtt Bordás mellett a csíki kapu bal oldalába (1-0). A hátralévő időben rutinosan tördelte a játékot a hazai csapat. Ennek ellenére még a végső sípszó előtt is volt lehetőségük a vendégeknek a gólszerzésre, azonban kihagyták a helyzeteiket.

Összességében elmondhatjuk, hogy nem vallott szégyent az újonc csíkszeredai csapat, amennyiben összeáll a játékuk, még sok örömet szerezhetnek a sportszerető csíkszeredai közönségnek.

Az FK Csíkszereda második fordulóban augusztus 10-én (szombaton) 11 órától a Metaloglobus Bukarest gárdáját fogadja hazai pályán.

Liga 2. első forduló:
SCM Gloria Buzău–FK Csíkszereda 1–0
Gólszerző: Cosmin Tucaliuc (64. perc)
FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Raul Palmeș, Slobodan Lalic, Csonka Bonifác, Fodor Ákos – Eder Gonzalez, Soufiane Jebari, Veres Szilárd – Barta Norbert, Becze Tamás (Bara Levente 57.), Magyari Szilárd (Hodgyai László 57.).

A forduló további eredményei:

Resicabányai CSM–Kolozsvári Universitatea 2–0

Concordia Chiajna–Daco-Getica Bukarest 1–0

Turris-Oltul Turnu Măgurele–Pandurii Tg. Jiu 2–1

Viitorul Pandurii Tg. Jiu (korábban: ACS Energeticianul)–Sportul Snagov 2–1

Aradi UTA–Dunărea Călărași 3–0

Temesvári ASU Poli–CS Mioveni 0–1

FC Rapid Bukarest–Farul Konstanca 0–0

Metaloglobus Bukarest–Petrolul Ploiești 1–2

Kedden, 19.30-tól: FC Argeș–Temesvári Ripensia

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?