Hazai győzelemmel kezdődött a III. Székelyföld OTP Bank Kupa

Harmadik alkalommal ad otthont a Székelyföld OTP Bank Kupának az FK Csíkszereda július 31. és augusztus 3. között. A mérkőzéssorozat második éve szerves része a Csíkszeredai Városnapok programjának. A tavalyi kiíráshoz hasonlóan idén is a Puskás Akadémia, Dunaszerdahely, Eszék, Topolya, a Munkács Futball Akadémia, illetve az FK Csíkszereda U17-es csapata mérkőzik a nemzetközi-ifjúsági tornán.

A határon túli akadémiák csapatai kedden érkeztek meg Csíkszeredába, csütörtökön kezdődtek meg a torna mérkőzései. Az első mérkőzésen az FK Csíkszereda csapata magabiztosan győzött a Topolya ellen.

Esős idő fogadta a szerdán pályára lépő csapatokat, ennek ellenére sokan voltak kíváncsiak a határon túli akadémiák csapatainak bemutatkozására. Elsőként a házigazda FK Csíkszereda és a délvidéki Topolyai TSC csaptak össze. Érdekesség, hogy mindkét klub felnőtt csapata osztályváltáson esett át a nyáron: az FK Csíkszereda a romániai másodosztályban kezdi vasárnap az új szezont, a TSC pedig a szerbiai első osztályban mutatkozott be méghozzá nem is akárhogyan, két győzelemmel kezdték a szereplésüket a Linglong Ligában. Ennek megfelelően színvonalas, sok helyzetet hozó mérkőzést vívtak a fiatalok. Bár az első félidőben a Topolya állt közelebb a gólszerzéshez, végül a második félidő első negyed órájában a maga javára döntötte el a meccset az FK. Előbb Barabás Marius volt szemfüles egy kipattanó után (1-0), majd Szabó Andor értékesített egy beadást (2-0).

A csütörtöki nap második mérkőzésén sem kímélte az időjárás a csapatokat, több alkalommal eredt el az eső a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia – Dunaszerdahelyi DAC mérkőzés alatt is. Kiegyensúlyozott első félidőt hozott az összecsapás, igazságos 1-1 alakult ki az első negyven perc játék során, Alaxai, illetve Fussi voltak a gólszerzők. A második félidőt góllal kezdte a Puskás, Győri talált be, majd hamarosan emberhátrányba került a DAC, ez el is döntötte a találkozó további sorsát, ami még egy PFLA gólt tartogatott. Haffner a 64. percben bombagóllal állította be a végeredményt (3-1).

A mérkőzések szerda és szombat között zajlanak a Márton Áron-gimnázium mögötti műfüves pályán. A csoportmeccsek szerdán, csütörtökön és pénteken 16 óra 45 perctől, illetve 19 órától kezdődnek, a szombati döntő kezdési időpontja 18 óra. A játékidő a korosztálynak megfelelően 2×40 perc.

Az A-csoportba az FK Csíkszereda, Topolya, Eszék, a B-hármasba pedig a Puskás Akadémia, Dunaszerdahely és a Munkács Futball Akadémia csapata kapott besorolást. Minden mérkőzésről lesz élő, videós közvetítés, a link megtalálható a mérkőzések előtt az FK Csíkszereda Facebook-oldalán.

III. Székelyföld OTP Bank Kupa, ifjúsági labdarúgótorna
Csoportbeosztás:
A-csoport: FK Csíkszereda, TSC Topolya, Eszék (NK Osijek)
B-csoport: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Dunaszerdahely (DAC), Munkács Futball Akadémia
Szerdai eredmények:
A-csoport
FK Csíkszereda–TSC Topolya 2–0 (0–0)
gólszerzők: Barabás (43.), Szabó (56.)
B-csoport
PFLA – DAC 3-1 (1:1)
gólszerzők: Alaxai (10.), Győri (45.), Haffner (64.) illetve Fussi (26.)

További program

Csütörtök

  • 16.45 Puskás Akadémia–Munkács
  • 19.00 Topolya–Eszék

Péntek

  • 16.45 Munkács–DAC
  • 19.00 FK Csíkszereda–Eszék

Szombat, helyosztók

  • 14.00 Az ötödik helyért
  • 16.00 A harmadik helyért
  • 18.00 Döntő

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?