BL-selejtező: kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros

A Ferencváros hazai pályán 3-1-re legyőzte szerdán a máltai Vallettát a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén, így magabiztos előnnyel várhatja a jövő keddi idegenbeli visszavágót.

Amennyiben a magyar bajnok a papírformának megfelelően továbbjut, akkor a következő körben valószínűleg a horvát Dinamo Zagrebbel találkozik, amely kedden 2-0-ra nyert a georgiai Saburtalo vendégeként.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencváros-Valletta (máltai) 3-1 (2-0)
Groupama Aréna, 18 603, v.: Radu Marian Petrescu (román)
    gólszerzők: Bonello (19., öngól), Lanzafame (36., 59., előbbit 11-esből), illetve Yuri (85.)
    piros lap: S. Borg (94.)
    sárga lap: J. Borg (15.), Pulis (35.), Tulimieri (38.), Zerafa (52.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Civic - Haratin, Ihnatenko - Zubkov, Skvarka (Sigér, 82.), Nguen (Bőle, 66.) - Lanzafame (Szignevics, 66.)
Valletta: Bonello - Zerafa, J. Borg, S. Borg, Pena Beltre - Pulis (Dimech, 57.) - R. Muscat, Packer (Yuri, 70.), Tulimieri, Nwoko (Piciollo, 82.) - Fontanella

Egyáltalán nem kezdett megilletődötten a máltai csapat, az első lövést is Dibusznak kellett hárítania, de az idő múlásával az esélyesebbnek tartott Ferencváros átvette a játék irányítását. Ennek eredményeként, ha szerencsés körülmények között is, de vezetést szerzett a zöld-fehér együttes, mert Dvali csúsztatása a mögötte helyezkedő kapus fejéről vágódott a hálóba. A bekapott gól nem roppantotta meg a riválist, de erejéből már nem igazán futotta ellentámadásokra az egyre nagyobb önbizalommal futballozó Ferencváros ellen, amely ráadásul Lanzafame 11-esével megduplázta előnyét a szünetig.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a magyar bajnok, amely nagy nyomás alatt tartotta az ellenfelet és számolatlanul dolgozta ki a helyzeteket. Ebben a periódusban szinte teljesen beszorultak a szigetországiak, akik a félpályán is csak elvétve jutattak át. Csak idő kérdése volt, mikor talál be ismét a Ferencváros, ez végül Lanzafaménak sikerült. A magyar csapat a biztos előny birtokában is rendületlenül támadott, de ez megbosszulta magát, mivel a hajrában egy gyors ellenakcióból szépített a rivális, így a zöld-fehérek kétgólos előnnyel várhatják a máltai visszavágót, de a mérkőzés alapján akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna, még ha a hosszabbításban Dibusznak egy ízben nagy bravúrt is be kellett mutatnia.

BL-selejtező, 2. forduló, első mérkőzések
BATE (fehérorosz)–Rosenborg (norvég) 2–1 (Sztaszevics 5. – 11-esből, Szkavis 51., ill. Konradsen 25.)
Kolozsvári CFR (romániai)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1–0 (Omrani 22.)
Maribor (szlovén)–AIK (svéd) 2–1 (Kronaveter 6., Ivkovics 38., ill. Goitom 28.)
Dundalk (ír)–Qarabag (azeri) 1–1 (Hoban 78., ill. Emreli 4.)
Celtic (skót)–Nomme Kalju (észt) 5–0 (Ajer 36., Christie 44., 65. – az elsőt 11-esből, Griffiths 45+3., C. McGregor 77.)
Crvena zvezda (szerb)–HJK (finn) 2–0 (Boakye 27., Pavkov 90.)
Ferencváros (magyar)–Valletta FC (máltai) 3–1 (Bonello 19. – öngól, Lanzafame 36., 59. – az elsőt 11-esből, ill. Yuri 85.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?