BL: egy gólos előnnyel utazik Izraelbe a Kolozsvári CFR

Bilel Omrani 22. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Kolozsvári CFR a Maccabi Tel-Aviv csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában és így jó eséllyel utazhat jövő kedden az izraeli visszavágóra.

Rég az ideje nem látogattak ki olyan sokan a fellegvári Constantin Radulescu stadionba, mint szerdán este a Maccabi Tel-Aviv elleni összecsapásra a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában.

A  mérkőzés elején a vasutasok nagy nyomás alá helyezték a Maccabit, az első helyzet a 3. percben érkezett, amikor egy szögletet követő támadás végén a középen betörő Omrani 18 méterről eleresztett lövése kevéssel elszállt Gianniotis kapuja felett. A 7. percben a másik kapunál Rikan egészséges távoli lövése akadt el a blokkon.

A 19. percben Omrani robogott el a balszélen, a beadására berobbanó Rondón elől az utolsó pillanatban mentett egy izraeli védő. A szögletet elvégző Deac beadása Viníciusnak meg a fejét, hanem a lábát találta meg, akit meglepett a lapos labda, emiatt az izraeliek gyors ellentámadást vezethettek, a Rikanra kijátszott helyzet végén a lövést Arlauskis megfogta.

A 22. percben beigazolódott, hogy a CFR számára minden szöglet tulajdonképpen felér egy gólhelyzettel. Bordeianu röviden letette Deacnak, akinek a beadása üresen találta meg a hosszú saroknál Omranit, aki befejelte a mérkőzés első gólját. 1-0

Alig egy perccel később Schechter iramodott meg a baloldalon, de a beadását szépen mentette Camora. A 26. percben egy távoli szabadrúgást beadtak a CFR tizenhatosába, a vasutasok védelme mögé befutó Kandil háttal fejelte rá, Arlauskisnak nem volt nehéz dolga, felszedte a labdát. 

A gól után a vendégek harcosabban álltak bele a mérkőzésbe, de a nagy helyzetek továbbra is Gianniotis kapujánál adódtak. A 36. percben a CFR miliméterekre volt a második góltól, Bordeianu szöglete ugyanott - a hosszú saroknál - találta meg Omranit, ám most a francia fejese a gyepről a felső léc fölé pattant.

A 42. percben Djokovic megkapta a mérkőzés első sárgalapját José María Sánchez spanyol játékvezetőtől veszélyes játékért.

Az első félidő utolsó percében a Maccabi közel járt az egyenlítéshez, Ofoedu kapásból húzta rá, a labda nem sokkal szállt el a bal kapufa mellett. 

A második félidő is kolozsvári helyzetekkel indult, a 48. percben Culio beadása csak azért nem találta meg Deacot, mert belelépett Jair Amador, egy perccel később pedig Rondón élete helyzetét hagyta ki, miután egy előreívelt labdát egyedül vezethetett Gainniotis kapujára.

Dan Petrescu - a szokásával ellentétben - nem állt be azonnal védekezni az egy gólos előny birtokában, a CFR egyrészt nagyon fent letámadta a Maccabit, másfelől pedig folyamatosan támadta a kaput. Amikor csapata feladta a letámadást, akkor az izraeliek több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, így aztán a 75. perc környékéről - a cserék végrehajtása után - ismét nem hagyta magát dominálni a hazai alakulat.

A mérkőzést sikerült befagyasztania a hazai csapatnak, így meg tudta őrizni első félidőben szerzett előnyét.

Számolgatás

Az Asztana FK legyőzésével a Kolozsvári CFR megtette az első lépést a Bajnokok Ligája csoportköre felé, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon, három további bajnokcsapatot kell legyőzniük az vasutasoknak. Elsőként az izraeli Maccabi Tel-Avivot, amely az elmúlt években rendszeresen eljutott a BL vagy az EL csoportkörébe. Immár azt is tudjuk, hogy a párharc győztese a 3. fordulóban valószínűleg a Celtic Glasgow csapatával mérkőzik meg (a skót bajnok kiütéses vereséget mért az észt Nomme Kalju-ra - szerk. megj.).  A vesztes átsorol az Európa-ligába, ahol az ellenfél majdnem biztosan a litván Süduva lesz (az első mérkőzésen San Marinóban legyőzték 5-0-ra a Tre Penne alakulatát – szerk. megj.)

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló
Kolozsvári CFR-Maccabi Tel-Aviv 1-0 (Omrani 22 p.) 
Constantin Radulescu stadion, 10 ezer néző
CFR: Arlauskis – Camora, Burca, Vinicíus, Szusics – Djokovic (Sylla), Bordeianu, Culio – Omrani, Rondón (Paun), Deac (Pereira)
Maccabi: Gianniotis – Kandil, Piven, Jair Amador, Davidzada – Cohen (Micha, 55p.), Peretz, Glazer, Rikan – Ofoedu (Blackman 66 p.), Schechter (Atar, 83 p.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?