Liga 1: döntetlennel kezdte a szezont a címvédő Kolozsvári CFR

Az elmúlt két évhez hasonlóan moldvai ellenféllel találkozott és döntetlennel indította a labdarúgó Liga 1-es szezont a Kolozsvári CFR. A vasutasokat csupán az a tudat vigasztalhatja a Poli Iași elleni 1-1-es remi után, hogy tavaly és tavelyelőtt is bajnok lett végül a csapat.

Harmadik idei mérkőzését se tudta megnyerni a Kolozsvári CFR: a FC Viitorul és az Asztana FK elleni 0-1-es vereségek után a labdarúgó Liga 1 idénynyitó összecsapásán sem jött össze Dan Petrescu tanítványainak a győzelem.

Elkeserítően kevesen, alig több mint ezren látogattak ki a fellegvári Constantin Rădulescu stadionba szombaton este a kétszeres bajnoki címvédő Kolozsvári CFR első hazai mérkőzésére a labdarúgó Liga 1 20192020-as szezonjában. Pedig, ha nem másért, az új fiúkat megnézni érdemes lett volna kijönni. Petrescu alaposan felforgatta a szokásos csapatát, a védelemben Burcă lépett pályára Vinicius helyén, a középpályán Sylla és Itu kapott lehetőséget - Culio és Bordeianu pedig még a kispadra se ült le - , elől pedig a Medgyesről igazolt Mário Rondón rohamozott.

A mérkőzés elején ennek ellenére az CFR akarata érvényesült, a vasutasok kispadja egy emberként ugrott talpra és követelt büntetőt, amikor a 12. percben Denis Rusu „kiütötte” Ciprian Deacot. A kolozsváriak 10-ese pár perccel később, a 23. percben elégtételt vett a moldvaiak moldovai köztársaságbeli kapusán, amikor egy szépen kidolgozott akció végén közelről befejelte Camora beadását. 

Ezután sajnos Petrescu takarodót fújt és a CFR egyre inkább átengedte a terepet és a labdát a vendégeknek, akik „felszemtelenedve” egyre gyakrabban jutottak el Arlauskis kapujáig. 

Szünetig nem született több gól, viszont a 62. percben a koszovói-belga Loshaj középtávoli lövése megtalálta az utat Arlauskis kapuja felé az előtte levő lábrengeteg között és az eredményjelző állását 1-1-re módosította.

A túlságosan felforgatott összetételű vasutas alakulat ezután próbálta ugyan visszavenni a mérkőzés irányítását, viszont erre már csak pillanatokra volt képes. Sőt, a mérkőzés hajrájában egy kis szerencsére is szüksége volt a hazai csapatnak ahhoz, hogy ne kapjon ki, hiszen Andrei Cristea lövése a kapufáról pattant vissza.A Kolozsvári CFR szerdán este 9 órai kezdettel játssza következő mérkőzését, a Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában az Asztana FK-t fogadják a vasutasok. Múlt kedden Dan Petrescu tanítványai 1-0-ra kikaptak Nur-Szultánban. 

Labdarúgó Liga 1, az 1. forduló mérkőzései
FC Voluntari-Sepsi OSK 0-0
Astra Giurgiu-FC Botosani 2-2
Kolozsvári CFR-Poli Iasi 1-1
CSU Craiova-Academica Clinceni 3-2
FCSB-Nagyszebeni FC Hermannstadt 4-3
Medgyesi Gaz Metan-Chindia Tirgoviste (hétfő, 18 óra)
FC Viitorul-Bukaresti Dinamo (hétfő, 21 óra)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?