A Barca 120 millió euróért vásárolta meg Antoine Griezmannt

A FC Barcelonában folytatja pályafutását Antoine Griezmann, az Atlético Madrid világbajnok francia labdarúgója.

A katalánok 120 millió eurót fizetnek a fővárosi csapatnak a támadó játékjogáért, aki ötéves, 2024 nyaráig szóló szerződést ír alá új klubjához. A megállapodás értelmében Griezmann új kivásárlási ára 800 millió euró lesz.

Az 1991-es születésű Antoine Griezmann szülővárosában, Mâconban kezdett futballozni, 14 évesen szerződtette a spanyol Real Sociedad. Tizennyolc esztendősen debütált a felnőttek között és fontos szerepet játszott abban, hogy a csapat visszajutott az élvonalba 2010-ben és azóta is tagja a legjobbak mezőnyének. A francia támadó összesen 201 mérkőzésen játszott a Sociedad színeiben, ezalatt 52 gólt ért el.

2014 nyarán az Atlético Madrid 30 millió euróért szerződtette. A Matracosoknál Európa egyik legjobb csatárává nőtte ki magát, az ott töltött öt idény alatt 257 találkozón lépett pályára, melyeken 133 gól fűződik a nevéhez. Legnagyobb klubsikereit is a madridiakkal érte el, a 2015/16-os idényben döntőt játszott a Bajnokok Ligájában a 2017/18-ban a magasba emelhette az Európa Liga-serleget.

Közben a francia válogatottban is alapemberré vált. A 2016-os Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a nemzeti együttessel, 6 találatával pedig a torna gólkirálya lett.

A tavalyi világbajnokságon is fontos láncszeme volt a végső győztes francia alakulatnak, négy góllal járult hozzá a végső diadalhoz és a horvátok elleni finálé legjobb játékosának is őt választották.

Az Atlético 200 milliót szeretne

Az Atlético közleményében jelezte, már elindította „azokat az eljárásokat, amelyeket jogi és törvényes érdekei megvédése szempontjából megfelelőnek ítélt”. A fővárosi klub azt állítja, Griezmann már az előtt megegyezett a Barcelonával, hogy kivásárlási ára 200-ról 120 millió euróra csökkent volna, így a katalán egyesület által fizetett összeg nem elegendő arra, hogy megvegye a francia futballistát.

„A játékos május 14-én jelentette be, hogy távozik klubunktól, ezért az Atlético Madrid álláspontja szerint a szerződés felbontása már az előző idény vége, valamint július 1. előtt megtörtént, így jogi lépéseket indítottunk” - írta az Atlético.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?