Győzelemmel kezdte a BL-selejtezőt a Ferencváros

​A Ferencváros hazai pályán 2–1-re legyőzte a bolgár Ludogorecet a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén.

Jól kezdett a magyar bajnokcsapat, a középpályán türelmesen járatta a labdát, s az első igazán nagyobb lehetőségből meg is szerezte a vezetést.

A Ferencváros vezető találatát Tokmac Nguen szerezte a 6. percben (1–0).

 

A Fradi bátor játéka és a korai találat alaposan megfogta a Ludogorec futballistáit, a vendégek nem nagyon találták a helyüket a pályán. Legalábbis egy ideig… Merthogy húsz perc elteltével fokozatosan belelendültek a játékba, ekkor már megmutattak valamit abból, miért is lettek az elmúlt nyolc esztendőben rendre bolgár bajnokok. A labda egyre többet pattogott a Ferencváros kapuja előtt, és a 31. percben egyenlítettek a vendégek – az ilyen párharcoknál az idegenben szerzett gól sokat érhet.

 

Ahogy az első félidőt, úgy a másodikat is jól kezdte a Ferencváros, és Nguen passzából az egyik új szerzemény, Olekszandr Zubkov ismét megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak.

 

A vége egygólos Fradi-győzelem lett, ami biztató a jövő heti visszavágóra, de a bolgár csapat esélye sem úszott el, hiszen ez a hátrány ledolgozható.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés: Ferencváros–Ludogorec 2–1, gólszerzők: Nguen (6.), Zubkov (65.), ill. Swierczok (31.). További szerdai eredmények: Slovan Bratislava (szlovák)–Szutjeszka Niksics (montenegrói) 1–1, BATE Boriszov (fehérorosz)–Piast Gliwice (lengyel) 1–1, Partizani Tirana (albán)–Qarabag (örmény) 0–0, Sheriff Tiraszpol (moldáv)–Saburtalo (grúz) 0–3, Linfield (északír)–Rosenborg (norvég) 0–2, Dundalk (ír)–Riga (lett) 0–0, Valur Reykjavík (izlandi)–Maribor (szlovén) 0–3.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?