BL-selejtező: egy gólos hátrányt szedett össze Kazahsztánban a Kolozsvári CFR

Egy gólos vereséggel tért haza Kazahsztánból a Kolozsvári CFR 1907, amely a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében az Asztana FK alakulatával csap össze. A vasutasok jövő szerdán este 9 órai kezdettel javíthatnak a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban.

Négy napon belül második mérkőzésén is egy gólos vereséget szenvedett a Kolozsvári CFR: a szombati Szuperkupa-döntő után, kedden a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében maradt alul Dan Petrescu csapata az Asztana FK vendégeként.

A Nur-szultani Astana Aréna műfüves pályáján megrendezett mérkőzés első perceiben a vasutas alakulat ragadta magához a kezdeményezést, a vedégek már a 10. percben megszerezhették volna a vezetést, ha Culio 13 méterről eleresztett lövése - centiméterekkel - nem kerüli el Erics bal kapufáját. Többnyire kiegyensúlyozott, brusztolós játékot láthatott a mérkőzésre kilátogató 12 ezer néző, akiket csapatuk meg örvendeztetett meg egyetlen szépen kidolgozott helyzettel sem.

A vezetést a második félidő közepén szerezték meg a kazahok, amikor sokadik, ugyanolyan stílusban (laposan, mélyen a kapu torkába) elvégzett szögletük üresen találta a hátsó kapufánál Posztnikovot, az orosz-kazah középhátvéd pedig besodorta a labdát Arlauskis kapujába.

A CFR-nek megvolt az egyenlítési esélye, a mérkőzés hajrájában Omrani kapott szép labdát Mailattól, a francia előtt ajtó-kapu nyitva állt, de csúnyán elpuskázta a helyzetet.

A két csapat párharcának kolozsvári visszavágóját jövő szerdán este 9 órai kezdettel rendezik meg a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban. Amennyiben a vasutasoknak sikerül fordítaniuk, akkor a BL-selejtező második körében a Maccabi Tel Aviv csapatával találkoznak. Ha nem, akkor átsorolnak az Európa-liga második selejtezőkörébe, ahol az andorrai bajnok FC Santa Coloma lesz az ellenfelük.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. kör
Asztana FK-Kolozsvári CFR 1-0
Ararat-Armenia–AIK 2–1 
Nomme Kalju–Shkëndija 
HJK–HB Tórshavn 3–0
FK Sarajevo–Celtic 1–3
Suduva Marijampole–Crvena zvezda 0–0
F91 Dudelange–Valletta FC 2–2
The New Saints–Feronikeli 2–2 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?