Már biztos: felfüggesztett börtönbüntetést kap Ilie Năstase volt teniszbajnok


-A A+Jogerősen 9 hónap és 10 nap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Ilie Năstase egykori világelső teniszezőt biológiai mintavétel megtagadása miatt.

A bukaresti ítélőtábla ezzel fenntartotta a fővárosi első kerületi bíróság februárban hozott ítéletét, mivel tavaly májusban egy közúti ellenőrzés során megtagadta, hogy az alkoholszondába fújjon.A volt teniszbajnok 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott az alkoholszint megállapításának megtagadása miatt, és 4 hónap felfüggesztettet amiatt, hogy bár bevonták autóvezetői engedélyét, kormányhoz ült. A bírák a két büntetést összevonták, és végül 9 hónap és 10 nap felfüggesztett börtönbüntetést róttak ki Năstaséra. 

2018. május 25-én megbilincselve kísérték be a bukaresti törvényszéki orvostani intézethez Ilie Năstase volt teniszezőt, miután egy közúti ellenőrzés során megtagadta, hogy az alkoholszondába fújjon. A bukaresti közlekedési rendőrök az említett nap hajnalán közúti ellenőrzés céljából megállítottak egy személyautót, amelyet a 72 éves Ilie Năstase vezetett. Mivel szemmel láthatóan ittas állapotban volt, kérték, hogy fújjon bele az alkoholszondába, ő azonban ezt megtagadta, és elkezdte szidalmazni a rendőröket. Ezért megbilincselték és bekísérték a törvényszéki orvostani intézethez vérvételre.

Miután ezt is megtagadta, bevitték a rendőrségre, és bűnvádi eljárást indítottak ellene ittas vezetés és a vérvizsgálat megtagadása miatt.

Ugyanazon a napon, miután elhagyta a bukaresti Floreasca kórházat, a teniszező robogóra ült, noha néhány órával korábban bevonták a jogosítványát. Emiatt ismét bekísérték a rendőrségre és újabb eljárást indítottak ellene.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X