Tenisz: Halep bejutott a negyeddöntőbe, a női világelső kiesett Wimbledonban

Negyeddöntőbe jutott Simona Halep a wimbledoni teniszbajnokságon, miután hétfőn 6:3, 6:3-ra legyőzte a korábban Venus Williamset is elbúcsúztató amerikai Cori Gaufft (WTA-313). A világelső Ashleigh Barty kiesett a nyolcaddöntőben.

A jelenleg a világranglista hetedik helyén álló Halep 1 óra és 14 perc alatt nyert mindössze 15 éves, a selejtezőből érkezett ellenfele ellen. A meccset a volt világelső az elejétől a végéig uralta, jóllehet fiatal ellenfele nagyon bátor ellenállást tanúsított.

Halep két ászt ütött, Gauff egyet sem, a román lány 14 ki nem kényszerített hibát vétett, ellenfele 28-at.

Simona eddigi teljesítményéért egy 294 ezer dolláros csekket és 430 WTA-pontot kap, és a negyeddöntőben a kínai Csang Suajjal játszik, aki hétfőn 6:4, 1:6, 6:2-vel búcsúztatta az ukrán Dajana Jasztremszkát. Az ázsiai 2018-ig bezárólag egyetlen meccset sem nyert az angol nemzetközi teniszbajnokság főtábláján.

Csang Suaj (30 éves, WTA-50.) 2–1-re vezet Halep ellen az egymás elleni mérkőzések tekintetében, a kínai lány legutóbb 2016-ban, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon győzött Haleppel szemben.

Megszakadt Barty nagy sorozata, kiesett a világelső

Megszakadt Ashleigh Barty tizenöt meccses győzelmi sorozata, a Roland Garros-győztes ausztrál hölgy szettelőnyről kapott ki az amerikai Alison Riske-től. A világelső a nyitó játszmát 13 nyerővel 6:3-ra megnyerte, utána azonban megváltozott a játék képe, Riske a második és a harmadik szettben már alig-alig hibázott – e két felvonásban összesen hat ki nem kényszerített hibát ütött –, ráadásul mindhárom bréklehetőségét kihasználta.

A találkozónak 1 óra 37 perc játék után Barty 25. ki nem kényszerített hibája vetett véget. Az ausztrál hölgy legutóbb május 16-án Babos Tímea párospartnerétől, Kristina Mladenovictól kapott ki Rómában salakon.

Riske életében először jutott be Grand Slam-tornán a legjobb nyolc közé. Wimbledonban idén Barty előtt másik két kiemelt játékost – a horvát Donna Vekicet (22.) és a svájci Belinda Bencicet (13.) – is megvert az amerikai.

A füves pályás GS-tornával kapcsolatban érdekesség, hogy női egyesben a legutóbbi 12 kiírásból hatszor az első két kiemelt már a negyeddöntő előtt búcsúzott. Azt megelőzően 40 év alatt erre csak egyszer volt példa.

Riske a negyeddöntőben honfitársával, Serena Williamsszel játszik, aki nagyon könnyen, 63 perc alatt győzte le a spanyol Carla Suárez-Navarrót (6:2, 6:2). A korábbi világelső Wimbledonban 14-edszer, Grand Slam-tornán 51-edszer jutott be a legjobb nyolc közé. A hétszeres bajnok az All England Clubban a 96. meccsét nyerte meg egyesben, ezzel utolérte az örökranglista második helyén Chris Evertet. A rekordot Martina Navratilova tartja 120 győzelemmel.

Kapcsolódók

Kimaradt?